Momentan nu mă aflu în niciuna dintre cele două situaţii menţionate în titlu, însă nu de puţine ori am fost întrebat ce recomandări de tablete am pentru cele două cazuri. Nu trebuie să faci mare research pentru a vedea că în momentul actual nu avem tablete tip best-buy sau echilibrate hardware / software şi preţ. Indiferent de ce alegi, trebuie să faci compromisuri.
Lenovo a anunţat însă de curând o tabletă care personal mi se pare perfectă pentru oricare dintre cele două situaţii (poate mai potrivită pentru şcoala online). Modelul se numeşte Lenovo Tab P11 şi aduce acel echilibru de care vorbeam mai devreme.
Specificaţii complete pentru Lenovo Tab P11:
- display IPS LCD de 11 inch cu rezoluție 2000 x 1200 pixeli, rată de refresh de 60Hz, luminozitate maximă de 400 nits, certificare TUV Rheinland pentru protecţia ochilor;
- procesor Qualcomm Snapdragon 662 de tip octa-core, Adreno 610 GPU, 4 / 6 GB RAM LPDDR4 și 64 / 128 GB stocare, slot pentru cardurile microSD de până la 1 TB;
- Android 10;
- 4G LTE, Wi-Fi ac, bluetooth 5.1, USB type-C, jack de 3.5 mm, GPS-A, GPS, GLONASS, BeiDou, patru difuzoare optimizate cu tehnologie Dolby Atmos, radio FM;
- 13 Megapixeli cu autofocus, EIS, LED flash, filmare la 1080p + cameră frontală de 8 Megapixeli;
- baterie de 7700 mAh cu încărcare rapidă la 20W şi până la 15 ore de autonomie, 490 gr. greutate şi dimensiuni 258.4 x 163 x 7.5 mm.
Tableta are un design simplu, dar plăcut, construcţie din aluminiu şi dispune de aplicaţia Kids Space de la Google, caracteristică ce le va permite copiilor să acceseze în mod gratuit jocuri şi cărţi aprobate de profesori. Copiii vor avea acces şi la YouTube Kids, iar părinţi vor putea controla activitatea celor mici prin aplicaţia Family Link.
Pentru videoconferinţe Lenovo a introdus funcţia Smart Privacy pentru un plus de securitate. Există şi ceva accesorii compatibile: un kickstand, o tastatură, un stylus şi un dock de încărcare.
Lenovo Tab P11 va fi disponibilă în doua versiuni de gri la un preţ de plecare de 229.99 dolari.