Smartphone

Mereu am spus că orice zvon apărut în presa de specialitate pleacă de la un sâmbure de adevăr, chiar dacă există numeroase cazuri în care la final acestea nu se confirmă (motivele pot fi diverse). O situaţie de genul avem acum cu LG.

În urmă cu ceva zile o publicaţie sud-coreeană a afirmat pe baza unor surse solide că LG ar putea ieşi anul acesta de pe piaţa telefoanelor inteligente. La scurt timp un oficial al companiei a ieşit în presă şi a declarat că informaţia este falsă şi că LG va merge înainte în segmentul smartphone-urilor.

Se pare totuşi că posibilitatea ca LG să părăsească această piaţă este cât se poate de reală. CEO-ul LG, Kwon Bong-seok, a trimis o informare internă tuturor angajaţilor prin intermediul căreia îi informa pe aceştia că anul acesta va avea loc o mare schimbare în divizia de smartphone-uri. În cadrul acestei informări apare la un moment dat un paragraf sugestiv, unul care spune că sunt luate în calcul “toate măsurile posibile, inclusiv vânzarea, retragerea şi micşorarea business-ului de smartphone-uri”.

Indiferent de decizia luată, CEO-ul companiei a dorit să îşi liniştească angajaţii spunându-le că nimeni nu va fi concediat.

Din punct de vedere financiar divizia de telefoane inteligentă stă foarte rău. Aceasta merge în pierdere de 23 de trimestre consecutive, iar în ultimii 5 ani a avut pierderi totale de aproximativ 4.5 miliarde de dolari.

Sursa: koreaherald.com