În urmă cu câteva zile a apărut un zvon într-o publicație sud-coreeană ce afirma că LG se pregătește să renunțe la divizia de smartphone-uri, iar anunțul ar fi pregătit pentru săptămâna viitoare.

Un oficial important al LG a precizat că informația este falsă și că nu are de ce să discute pe marginea unui astfel de zvon. Întradevăr, au lansat de curând un concept de smartphone rulabil, iar debutul este prognozat a avea loc în 2021.

Totuși, ce a fost LG și ce a ajuns?

Nu i-am mai găsit în topurile de profil de o bună perioadă de timp. Pe segmentul premium nu au niciun smartphone care să impresioneze, iar unele propuneri sunt diferite față de concurență și nimic mai mult (LG Wing, LG G8X ThinQ etc).

Avem nevoie de companii dornice să inoveze, ceea ce LG a și arătat de-a lungul timpului cu divizia sa de smartphone-uri (LG G Flex-urile, seria G până la un punct). Cred că în spatele zvonului lansat în Coreea de Sud se află un sâmbure de adevăr și s-ar putea la un moment să renunțe la divizia de smartphone-uri. Probabil, atunci când vor considera că nu este cazul să mai investească fără a avea venituri pe măsură.

Apropo de smartphone-urile LG, primul meu smartphone Android a fost LG Optimus One în urmă cu peste 10 ani. Am folosit LG Nexus 4 și Nexus 5 în poziția de daily driver și mi-au lăsat o impresie foarte bună la momentul respectiv (G Flex-urile impresionau când restul companiilor preferau să abordeze un design convențional).

Sursa: GSMarena.com

Categorii: telefoane-mobile
Tag-uri: LGsmartphone

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.