Smartphone

Vă mai aduceţi aminte de camera foto Light L16 ? Acest device odios a fost lansat de un start-up american prin 2015 şi era echipat cu 16 senzori foto a câte 13 megapixeli fiecare.

Mă gândesc că un inginer de la LG şi-a adus aminte de acest produs şi a venit cu ideea “genială” de a încerca să construiască un smartphone pe aceleaşi principii. Deci, cum vă sună un viitor telefon inteligent cu 16 camere foto pe spate ?

Oricât de ilar ar suna acest lucru, compania sud-coreeană chiar a brevetat aşa ceva. În acest brevet LG a încercat să motiveze posibila existenţă a acestui smartphone, susţinând că:

  • fiecare senzor va avea lentilă cu distanţă focală diferită;
  • device-ul va putea capta până la 16 fotografii simultan, utilizatorul putând alege cea mai reuşită dintre ele sau putând selecta câteva dintre acestea pentru a le combina într-o imagine animată;
  • se va putea alege un nou punct de focalizare după realizarea fotografiei;
  • se vor putea realiza fotografii la rezoluţii foarte mari bazându-se pe informaţiile captate de toţi senzorii simultan;
  • se va putea decupa o parte dintr-o fotografie şi înlocuită cu o alta dintr-o altă fotografie realizată cu un senzor diferit.

Smartphone-ul LG cu 16 camere foto va avea şi o mică oglindă pe spate pentru a ajuta pasionaţii de selfie-uri să obţină cele mai reuşite poze.

Rămâne de văzut când şi dacă acest telefon va vedea lumina zilei.

Sursa: letsgodigital.org

Categorii: lg

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.