Hardware

Chrome OS este un sistem de operare web-based. Nu a atras atenția în mod deosebit și nici nu se bucură de mare priză la public, momentan. Android este vedeta companiei americane. Totuși, LG a oferit câteva informații legate de LG Chromebase.

Ce este LG Chromebase?

Este un all-in-on PC de 21.5 inch, display cu tehnologia IPS și rezoluție FHD / 1920×1080 pixeli, unghi de vizualizare de 178 grade. Integrează un procesor Intel Celeron din gama Haswell, 2 GB RAM, 16 GB spațiu de stocare. Elementele de conectivitate: 3 x USB 2.0, 1 x USB 3.0, RJ-45, HDMI, cameră web de 1.3 Megapixeli. Sunetul este asigurat de o pereche de difuzoare de tipul 2 x 5 W RMS.

Rulează Chrome OS cu acces la aplicațiile din Chrome Web Store. Este optimizat pentru serviciile Gmail, Drive, Search, YouTube, Google+ etc.

La capitolul accesorii include pe lângă monitorul propriu-zis și tastatură, mouse. AIO-ul LG debutează la CES 2014 din Las Vegas, început de ianuarie. Nu au specificat prețul de achiziție și o eventuală disponibilitate. Ținând cont de specificațiile sale și de faptul că nu are nevoie de licență pentru Chrome OS aș estima că nu va costa dincolo de granița a 1200 – 1500 lei. Este doar o estimare personală, mai multe detalii la momentul oportun.

Declarații oficiale:

“LG Chromebase este un captivant nou factor care extinde opțiunile disponibile clienților care își doresc o experiență a utilizării computerului rapidă, simplă și sigură pentru casă, școală sau birou,” a declarat Caesar Sengupta, vicepreședinte Product Management în cadrul Google. “LG Electronics creează dispozitive grozave pe care clienții le adoră și suntem încântați să le urăm bun venit în familia Chrome.” 

“Simplu de folosit pentru toate tipologiile de utilizatori, computerul LG Chromebase reprezintă îmbinarea de succes între simplicitate, putere și design deosebit,” a declarat Hyoung-sei Park, directorul diviziei de business IT în cadrul LG Electronics. “LG Chromebase este noul val de tehnologie de generație viitoare pentru desktop-uri, de la care ne așteptăm să fie adoptat pe scară largă, nu doar acasă, ci în special în școli, hoteluri,  dar și pentru alte afaceri.” 

Categorii: alte-gadgeturi

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.