Android

LG intră în arena leilor și anunță propriul său serviciu de stocare de fișiere în cloud. Au mai intrat în această zonă: Google cu Drive, Microsoft cu SkyDrive și Apple cu iCloud. Serviciul aduce un client desktop pentru Windows de la început. Fișierele vor fi accesibile și pentru un LG Smart TV, asta-i chiar tare și poți sincroniza fotografiile sau clipurile video și le poți urmări oricând direct pe televizor. 

La fel și ca Dropbox poți pune ce fișiere dorești într-un folder de pe calculator și ele se vor sincroniza pe web și Google Drive face la fel. Se oferă 5 GB gratuit pentru oricare utilizator al LG Cloud, iar pentru cei care dețin un smartphone LG sau un Smart TV se ajunge până la 50 GB gratuit, dar doar pentru o jumătate de an – 6 luni.

LG Cloud funcționează cu LG SmartTV cu NetCast 2.0 sau 3.0, telefoanele LG cu minim Android 2.2 și recomandat ar fi 2.3 Gingerbread. Aplicația LG Cloud pentru Android a început a fi disponibilă în Coreea de Sud, dar mă aștept să aibă cât de curând și o lansare internațională.

Vor fi multe servicii de cloud și asta-i benefic pentru utilizator. Concurența mare va duce la scăderea prețurilor și creșterea serviciilor.

Sursa: LG

 

 

Categorii: androidarhiva-os
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.