Am primit LG G Flex prin programul Orange Smartphone Tester ajuns la ediția a cincea. Este primul smartphone cu display curbat comercializat în țara noastră. LG are curajul în a promova un smartphone neconvențional.
Specificații detaliate pentru LG G Flex:
– display OLED de 6 inch cu rezoluție 1280×720 pixlei;
– procesor Qualcomm Snapdragon 800 de tip quad-core la 2.26 GHz, Adreno 330 GPU, 2 GB RAM și 32 GB spațiu de stocare + slot pentru microSD de până la 64 GB;
– Android 4.2.2 Jelly Bean;
– 4G, Wi-Fi a/b/g/n/ac, bluetooth 4.0, microUSB 3.0, NFC, jack de 3.5 mm, A-GPS și GLONASS;
– 13 Megapixeli și filmează la 1080p, cameră frontală de 2.1 Megapixeli;
– baterie de 3500 mAh, 177 gr. și grosime cuprinsă între 7.9 și 8.7 mm.
În pachet dați de smartphone, încărcător pe USB 2.0, cablu microUSB – USB 2.0, agrafă pentru cartela microSIM, căști cu fir lat de tip intraauricular, manual de instrucțiuni.
Design
Este un smartphone cu display OLED de 6 inch și formă curbată. Prin Coreea de Sud mai găsiți Samsung GALAXY Round, alt competitor la momentul actual nu există. Curbura lui G Flex nu este așa pronunțată ca în imaginile de presă ce aduc un plus de dramatism, de show-off. Forma curbată îl face ușor de introdus în buzunarul de la spatele pantalonilor, deși nu știu câte persoane ar avea curajul să-și poziționeze smartphone-ul de top în acel loc: posibilitatea de a sta pe smartphone și a-l sparge sau să te trezești la un moment că un binevoitor te-a lăsat fără el.
Carcasa a fost fabricată dintr-un plastic lucios ce amintește direct de phabletul Samsung GALAXY Note II. Atenție, Note II și nu Note 3 cu piele falsă din plastic pe spate. De aici și o primă doleanță legată de phabletul LG, adună amprentele și praful într-un mare fel. Pe de altă parte, LG promite că plasticul de pe spatele lui G Flex se vindecă singur la zgârieturile fine. Nu am testat, nu certific acest lucru. Pe de altă parte ei mai spun că flexează puțin de tot, mie mi s-a părut destul de rigid și trebuie apăsat cu multă forță pentru a obține efectul de flexare.
Dispunerea butonului de power și reglarea volumului a fost păstrată de la LG G2. Discutăm de un telefon de 6 inch la care, totuși, poți ajunge ușor la butonul de power și la tastele dedicate pentru volum. Ecranul poate fi trezit printr-o apăsare rapidă și dublă pe display, urmând procesul de deblocare. Niciun element de conectivitate în lateral stânga și dreapta sau în partea superioară. Portul microUSB îl găsiți la baza telefonului, alături de jack-ul de 3.5 mm. De obicei jack-ul de 3.5 mm este poziționat în parte superioară, nu și la LG G Flex.
Slotul pentru microSIM îl găsiți în lateral stânga. Nu se oferă acces la bateria de 3500 mAh și telefonul nu dispune de slot pentru cardurile microSD, cei 32 GB sunt suficienți pentru majoritatea utilizatorilor.
Ecran
OLED de 6 inch curbat cu rezoluție HD / 1280×720 pixeli. Adaptarea la un display curbat necesită un oarece timp de acomodare. Îl controlezi ca pe orice alt smartphone.
Presupun că va apărea câte un cârctoaș care va spune pe bună dreptate că display-ul de 6 inch este doar HD când mai toate telefoanele de top au făcut pasul 1080p/ FHD. Ca primă impresie aș spune că nu deranjează faptul că au integrat un display la 720p. Aș face o paralelă cu industria laptopurilor unde la 15.6 inch te alegi de cele mai multe ori cu 1366×768 pixeli și nu deranjează, 1280×720 pixeli pe 6 inch pare la un cu totul alt nivel.
Ecranul impresionează la capitolul luminozitate. Era la 60% și aveam impresia că este reglat by default la maxim. Pe întuneric nu poți să-l ții la 100%, deranjează vizual, prea luminos. Culorile sunt plăcute, unghi de vizualizare bun.
Sistem de operare
Android 4.2.2 Jelly Bean și LG a intervenit mai puternic la nivel de UI / interfață grafică. Telefonul se mișcă excelent prin meniu și remarci implementarea celui mai bun procesor pentru telefoane mobile la început de 2014: Qualcomm Snapdragon 800 quad-core la 2.26 GHz Krait 400 + Adreno 330 GPU + 2 GB RAM + 32 GB spațiu de stocare.
Nu sunt prea multe aplicații preinstalate, bloatware la minim. Nu-mi plac icoanele folosite de LG, puțin cam copilărești. Am trecut direct pe Nova Launcher și o interfață ce amintește mai mult de 4.4 KitKat. În browsing-ul web și pe YouTube merge brici. Este un smartphone de top.
Mai multe detalii veți găsi în zilele următoare. Este un test de anduranță în care veți găsi mai multe articole dedicate lui LG G Flex.
Am o rugăminte către voi. Vă aștept comentariile, ce vreți să testez la acest smartphone, vă aștept impresiile legate de telefoanele curbate, dacă au sau nu succes, care credeți că le este nișa la momentul actual, ați achiziționa un astfel de telefon, ce ați aduce în plus la LG G Flex, tot felul de întrebări de acest fel. Orice share, ReTweet și +1 sunt apreciate.
Partea de unboxing:
Câteva fotografii cu LG G Flex: