Tablete

Alături de LG Nexus 5 la întâlnirea informală a companiei sud-coreene a fost prezentată și tableta LG G Pad 8.3. A ajuns deja în oferta magazinelor online la prețul de 1449 lei.

Specificații pentru LG G Pad 8.3:

– display de 8.3 inch cu rezoluție 1920×1200 pixeli, 273 ppi;

– procesor Qualcomm Snapdragon 600 quad-core la 1.7 GHz, Adreno 320 GPU, 2 GB memorie RAM, 16 GB spațiu de stocare;

– Android 4.2.2 Jelly Bean;

– Wi-Fi a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi hotspot, bluetooth, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS și GLONASS;

– 5 Megapixeli și cameră frontală de 1.3 Megapixeli;

– baterie de 4600 mAh, 338 gr. și 8.3 mm grosime.

LG și-a făcut bine temele și reintră pe piața tabletelor printr-un produs premium listat la preț de best buy. Ce-i lipsește lui LG G Pad 8.3?

Ar fi un singur element care trage G Pad 8.3 în jos și aici mă refer la indisponibilitatea unei variante cu conectivitae 3G / 4G, deși Qualcomm Snapdragon 600 este un chipset pe tipul SoC cu modemul de date pus alături de CPU. L-au dezactivat într-un fel și nu înțeleg logica lor de a nu avea și o variantă cu conectivitate completă.

Apreciez designul premiu, metal folosit din abundență pe spate, finisare de top. La nivel software zici că este un LG G2 pe 8.3 inch. Rulează Android 4.2 Jelly Bean cu interfața grafică portată de către LG. Va fi suficient să parcurgeți review-ul lui LG G2 la capitolele software și aplicații ca să vedeți ce integrează și tableta G Pad 8.3.

LG G Pad 8.3 concurează cu Google Nexus 7 în ediția 2013 și iPad Mini din generația a doua. Fiecare device încearcă să ofere o experiență premium la un preț cât de cât ok. Mai multe detalii și comparații ale specificațiilor într-un articol dedicat.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.