Smartphone

Am participat la o întâlnire informală a LG în cadrul căreia s-a discutat despre LG G2, LG Nexus 5 și tableta LG G Pad 8.3. Stocul pe care Orange și-l făcuse pentru LG G2 pentru o perioadă mai lungă de timp s-a epuizat în mai puțin de două săptămâni. A sosit la review și mai multe detalii despre vârful de gamă sud-coreean veți găsi din weekend.

Și acum să revin la LG Nexus 5. Este disponibil la magazinele online. Prețul oficial este de 2099 lei, dar la eMAG îl găsiți deja la 1999 lei. Peste câteva zile va fi disponibil și în oferta operatorilor telecom: Vodafone și Orange. Nu-l veți găsi și la Cosmote. Observați că Vodafone și-a pierdut exclusivitatea pentru gama Nexus. Samsung Nexus S, Samsung GALAXY Nexus și LG Nexus 4 au fost doar în oferta Vodafone, Nexus 5 este excepția de la regulă.

Specificațiile pentru LG Nexus 5: 

– display de 4.95 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli;

– procesor Qualcomm Snapdragon 800 quad-core la 2.3 GHz, Adreno 330 GPU, 2 GB RAM, 16 / 32 GB spațiu de stocare;

– Android 4.4 KitKat;

– 4G, Wi-Fi a/b/g/n/ac, bluetooth 4.0, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS și GLONASS;

– 8 Megapixeli cu OIS și filmează la 1080p, cameră frontală de 1.3 Megapixeli;

– baterie de 2300 mAh, 130 gr. și 8.59 mm grosime.

Sunt posesor de LG Nexus 4 de câteva luni de zile și inevitabil am ajuns să le compar. LG Nexus 5 se înrudește la nivel de design cu Google Nexus 7 în ediția pe 2013. Spatele telefonului este fabricat dintr-un plastic mat, greutate redusă. Camera de 8 Megapixeli cu OIS se individualizează, iese din carcasă și este predispusă a fi zgâriată.

Modul în care au dispus tasta power, slotul pentru microSIM, micuțele boxe de la bază, materialele și finisarea nu-l încadrează direct în categoria smartphone-urilor de top ci mai degrabă spre zona mid-range. Mă așteptam la mai mult. Pe de altă parte trebuie să precizez că modelul LG Nexus 5 era un sample și nu versiunea finală, de retail.

LG Nexus 5 își arată punctele PRO când începi să-l folosești. Display-ul IPS de 4.95 inch cu rezoluție FHD impresionează de la prima vedere. Nu-l simți ca pe un smartphone de 5 inch ci mai degrabă ca pe unul ceva mai compact, lipsesc tastele capacitive / stilul Nexus este definit de controale direct pe display. Este primul smartphone cu Android 4.4 KitKat și singurul la momentul actual / 7 noiembrie 2013.

Sunt puține aplicații preinstalate și diferențele față de Android 4.3 Jelly Bean nu sunt majore la nivel de interfață grafică. 4.4 KitKat este o evoluție a 4.3 Jelly Bean și nu o revoluție față de versiunea anterioară a sistemului de operare mobil powered by Google.

Sper să ajungă și la review cât mai repede și revin cu mai multe detalii, recenzie completă etc.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.