Smartphone

În ultima vreme s-a tot vehiculat pe site-urile de specialitate faptul că în cadrul MWC Barcelona 2014, LG va prezenta fratele mai mic al deja celebrului LG G2. Iată că sud-coreenii nu au mai aşteptat şi au făcut deja prezentarea oficială, urmând a-l vedea pentru prima oară la lucru în cadrul târgului de tehnologie barcelonez ce începe în câteva zile.

LG G2 Mini nu impresionează deloc şi pare a fi aceeaşi reţetă ca în cazul Samsung Galxy S III Mini, Galaxy S IV Mini şi HTC One Mini: telefoane identice ca design cu fraţii mai mari, slabe din punct de vedere hardware, la preţuri mai mult decât piperate.

Să trecem în revistă detaliile hardware ale noului LG G2 Mini:

– display IPS LCD de 4.7 inch cu rezoluție qHD / 540×960 pixeli;

– procesor Qualcomm Snapdragon 400 quad-core la 1.2 GHz, 1 GB RAM, 8 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 64 GB;

– Android 4.4 KitKat;

– 3G cu viteze în download de până la 42.2 Mbps, Wi-Fi a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi direct, DLNA, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.0, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS și GLONASS, radio FM;

– 8 Megapixeli, autofocus, LED flash, geo-tagging, detecție a feței, panorama, HDR, filmează la 1080p, cameră frontală de 1.3 Megapixeli ce filmează la 720p;

– baterie de 2420 mAh, 9.8 mm grosime.

LG G2 Mini urmează a fi disponibil  atât în varianta clasică single-sim, cât şi în varianta dual-sim sau non-LTE. Sunt și mai multe variante de culoare: roșu, negru, auriu, alb.

gsmarena_001

După cum spuneam telefonul nu impresionează. Aş enumera la prima vedere 2 puncte slabe ale acestui terminal:

1. Rezoluţia qHD de 540×960 pixeli pe un terminal ce se doreşte a fi fratele mai mic al unuia de succes precum LG G2 mi se pare foarte mică. Un telefon cu această rezoluţie ce a avut mare succes a fost HTC One S, însă acesta era lansat la începutul anului 2012. În plus, ecranul de 4.7 inch nu prea se încadrează în denumirea de „Mini”.

2. Memoria internă de 8 GB este deranjant de mică. În condiţiile în care LG G2 Mini vine preinstalat cu Android 4.4 KitKat, ultima versiune LG Optimus UI, dar şi cu multe din funcţiile software existente pe LG G2: Guest Mode, KnockOn, Quick Remote etc., mai mult de 4,5 GB nu cred că vor fi liberi. Ştiu că are suport pentru card microSD, dar era loc de mai bine şi pentru memoria internă.

Mai departe depinde de cei de la LG dacă vor şti să pună telefonul în lumină în funcţie de ce preţ de comercializare vor practica. La un preţ de maxim 250 de euro (1.000-1.100 lei) cred că vor avea priză mai mare la public. Orice euro/leu peste această sumă reprezintă clienţi şi vânzări mai puţine.

LG G2 Mini va fi disponibil începând cu luna aprilie în Europa (în Rusia din martie), America Latină şi Asia.

Sursa: Theverge.com