Software

Microsoft România l-a adus pe Tim O’Brien la o discuție informală cu 10 – 15 jurnaliști și bloggeri axați pe tehnologie, aplicații, sisteme de operare etc. Tim O’Brien este General Manager pe partea de Platforme și Aplicații în cadrul companiei americane.

La nivelul ăsta vă dați seama că și-a calculat fiecare cuvânt astfel încât să nu credeți că a scăpat vreo informație în premieră. Au fost subiecte la care a preferat să spună clar că nu comentează, că nu sunt date în această direcție și că discutăm când totul este public. Așa a fost cu întrebare legată de integrarea Nokia și păstrarea gamei de telefoane Android pe care compania finlandeză se pregătește să o inaugureze la MWC Barcelona 2014.

1. Microsoft a ales calea de mijloc

Google face bani din reclamele rulate în serviciile sale, din advertising. Dezvoltă software-ul și partea hardware rămâne în grija partenerilor săi. Apple capitalizează la partea hardware, iar pe software nu monetizează prea puternic, cu excepția App Store-ului.

Microsoft dorește să se poziționeze drept alternativa de mijloc. Au și partea de software, dar vor să puncteze și la capitolul hardware, de aici au rezultat achizițiile Skype și Nokia.

2. Update-urile mici și dese, cheia marilor succese

A fost întrebat dacă Windows 9 urmează a fi lansat în 2015. Normal că nu a dat un răspuns direct pe această temă și a preferat să evidențieze altceva. Și anume că Windows 8.1 și Windows 8.2 au tot felul de funcții interesante, Windows 8.1 a fost livrat în mod gratuit. Microsoft dorește să atragă cât mai multe persoane spre Windows 8, să-l facă o alegere de dorit pentru cei care au PC-uri cu Windows XP și Windows 7. Rata de adopție spre Windows 8 nu este așa mare și nu prea ar fi motive să treacă pe o reiterație nouă a sistemului de operare.

IMG_1108

3. Aplicații

Microsoft încearcă să mobilizeze un număr cât mai mare de dezvoltatori de aplicații. Oferă un suport continuu și își doresc ca procesul de scriere al aplicațiilor & jocurilor să fie cât mai simplu, cât mai multe unelte de dezvoltare suportate.

Legat de suportul pentru aplicațiile Google pe Windows Phone 8 și integrarea lor nativă în Windows 8, Tim a declarat că Microsoft are nevoie și de suportul rivalului său. Știți disputele veșnice pe tema aplicației YouTube din Windows Phone 8 Store.

4. Tablete ieftine cu Windows 8

Nu a declarat ceva clar, dar a confirmat interesul Microsoft în dezvoltarea unor tablete care să puncteze la raportul preț / specificații, pe formate mai mici decât cele de acum. Nu știu nicio tabletă cu Windows 8 care să coboare sub prețul a 1000 de lei. Și în piețele emergente, tabletele low-cost domină autoritar. Ar trebui să se inspire de la succesul lui Nokia Lumia 520.

Mai multe detalii legate de strategia Microsoft prevăd că vom avea după MWC 2014. Nokia are câteva produse interesante.

Categorii: softwarewindows
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.