Hardware

LG Display a anunţat noua generaţiei a tehnologiei OLED, una numită comercial LG OLED EX. Noua tehnologie vine cu trei îmbunătăţiri majore:

  • până la 30% mai multă luminozitate;
  • eliminarea aproape completă a efectului de burn-in (una dintre principalele probleme ale tehnologiei OLED) în condiţii normale de utilizare;
  • un mare plus la nivel de claritate şi acurateţe a culorilor (LG a dezvoltat un algoritm capabil să monitorizeze şi să ajusteze în mod individual toate cele 33 milioane de diode OLED ce sunt prezente într-un display 8K).

Toate aceste noutăţi sunt importante, însă o luminozitate mai puternică în cazul OLED-urilor chiar era necesară. De fapt acesta este şi cel mai mare dezavantaj al tehnologiei OLED în comparaţie cu cea LCD-LED. Dacă cea din urmă poate atinge o luminozitate şi de 2000 nits, cea OLED nu poate duce o luminozitate mai mare de 600 nits fără a accelera uzura substratului organic. Vorbim de ecrane mari, cele pentru televizoare în mod special.

Tehnologia LG OLED EX foloseşte compuşi chimici pe bază de deuteriu ce permit diodelor să emită lumini şi mai puternice. Noua formula permite astfel creşterea luminozităţii maxime şi păstrarea eficienţei energetice pe o perioadă lungă de timp.

Sursa: engadget.com

Categorii: lg

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.