Smartphone

Este disponibil de câteva săptămâni în oferta magazinelor online și acum poate fi achiziționat și de la Vodafone sau Orange. Vorbim de primul smartphone capabil să filmeze și fotografieze 3D comercializat world wide. Pe vodafone.ro am găsit deja o pagină dedicată lui LG Optimus 3D. Fără semnarea unui contract costă 489 euro, iar cu încheierea unui abonament  Vodafone Complet 1500 cu Internet pe mobil Extra coboară la 189 euro. Vorbim de un abonament de 31.79 euro pe lună care conține 250 de minute naționale, 1500 de minute în rețea, 1 GB de trafic de date.

Aștept să văd ce costuri va genera și o eventuală achiziție la Orange. De Cosmote nu am aflat nimic în acest moment. Înainte de a vă lăsa cu comunicatul de presă să trecem în revistă funcțiile sau datele tehnice ale lui LG Optimus 3D:

– ecran 3D LCD de 4.3 inch cu rezoluție 480×800 pixeli și 16 milioane culori;

– procesor dual-core la 1 GHz, 512 MB RAM, 8 GB spațiu de stocare și microSD de până la 32 GB;

– accelerator grafic PowerVR SGX540 GPU, Android 2.2 FroYo;

– 3G cu viteză de download de până la 14.4 Mbps, Wi-Fi b/g/n, DLNA, Wi-Fi hotspot, bluetooth 3.0, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS;

– 2 camere de 5 Megapixeli care filmează HD în 3D și full HD în 2D, fotografiază 3D, cameră secundară pentru videoapeluri;

– baterie de 1.500 mAh, 168 gr, 11.9 mm.

Prețuri:

quickmobile.ro – 2.371 lei;

evoMAG.ro – 2.599 lei.

Primul smartphone 3D, LG Optimus 3D, disponibil în România

O experienţă 3D uimitoare datorită Dual-core, Dual-Channel şi Dual-Memory

Bucureşti, 5 august 2011 – LG Electronics anunţă disponibilitatea pe piaţa locală pentru Optimus 3D, primul smartphone care oferă o experienţă full 3D – înregistrare video, redare şi partajare.

Lansat deja la nivel global, LG Optimus 3D este acum disponibil şi pentru consumatorii din România, în reţeaua partenerilor Orange şi Vodafone.

LG Optimus 3D duce experienţa utilizării unui smartphone la nivelul următor, prin configuraţia tri-duală – dual-core, dual-channel şi dual-memory – ceea ce permite o performanţă sporită atunci când vine vorba de multitasking, de vizionarea unui film sau de jocuri cu grafică complexă. Acest smartphone LG reprezintă totodată o nouă treaptă în ceea ce priveşte funcţionalitatea unui terminal 3D în viaţa de zi cu zi, datorită faptului că utilizatorii pot înregistra conţinut 3D pe care îl pot viziona imediat, fără a fi nevoie de ochelarii speciali 3D.

“ LG Optimus 3D va aduce o experienţă cu totul nouă consmatorilor din România în materie de dispozitive mobile. Acum, tehnologia 3D îşi extinde frontierele şi oferă utilizatorilor o experienţă completă,” a declarat Roh Pan Ock, preşedinte al LG Electronics România.

Eficienţă maximă şi performanţă uimitoare datorită configuraţiei tri-duale

Arhitectura tri-duală a lui LG Optimus 3D impune noi standarde de performanţă, reprezentând mai mult decat o simplă creştere a vitezei de procesare. Alte telefoane inteligente – inclusiv cele cu o viteză de procesare mai mare şi cu tehnologie dual-core – au minusuri atunci când vine vorba de performanţă reală, din cauza ineficienţei inerente configuraţiei cu un singur canal. Cu o configuraţie de tip dual-channel, partajarea datelor se realizează simultan între dual-core şi dual-memory, iar rezultatul se traduce printr-o performanţă notabilă a terminalului. Astfel, LG Optimus 3D maximizează eficienţa de funcţionare pe termen lung oferind astfel utilizatorilor posibilitatea unui multitasking facil, rapid şi de durată, navigare pe internet, jocuri şi multimedia, cu mult îmbunătăţite.

Experienţă full 3D: Înregistrare video – Redare – Partajare 3D

Cu Optimus 3D, LG transformă conceptul de experienţă full 3D din inovaţie  într-un instrument extrem de practic. Înregistrarea, redarea şi partajarea 3D se realizează mult mai rapid şi uşor cu Optimus 3D, iar consumatorii se pot bucura de acest conţinut fără a fi necesară utilizarea ochelarilor 3D speciali. Cel mai nou smartphone LG permite consumatorilor să creeze conţinut 3D la calitate superioară datorită tehnologiei de stabilizare video 3D şi algoritmului de corecţie a erorilor în timp real, care corectează în mod automat imaginile mişcate ce pot apărea în timpul înregistrărilor video. În plus, unghiul de vizualizare larg oferă consumatorilor un confort mai mare la vizionarea filmelor şi a clipurilor video.

Ecranul WVGA cu diagonală de 4.3 inci oferă imagini HD luminoase, fără distorsiuni,  cu o rezoluţie de până la 1080p în 2D şi una de până la 720p în 3D. Un software special permite conversia în timp real a imaginilor şi a înregistrărilor video din 2D în 3D. În plus, un software gratuit pentru conversia jocurilor 2D va fi disponibil pentru download în al treilea trimestru al anului curent, oferind utilizatorilor posibilitatea de a beneficia de un conţinut variat 3D. Înregistrările 3D pot fi transferate pe un televizor 3D prin conexiune HDMI 1.4 şi, totodată, telefonul poate transfera conţinut către orice dispozitiv certificat DLNA. În plus, utilizatorii pot încărca şi face streaming cu conţinutul 3D pe canalul dedicat 3D al YouTube(www.youtube.com/3D).

Telefonul LG Optimus 3D încorporează primul browser augmented reality 3D (AR), dezvoltat în colaborare cu Wikitude, compania specializată în AR. Browserul va fi disponibil printr-o aplicaţie ce poate fi descărcată de pe LG World (www.lgworld.com).

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.