Software

Articolul a apărut în urma colaborării cu zinio.com fiind o traducere din Stuff UK pe luna septembrie 2011.

1. Tweetbot – iPhone – 1.49 lire

Este un client de twitter cu o interfață intuitivă și foarte bine pusă la punct. Atrage prin ușurința în customizare. Suportă liste, recunoaște gesturile, permite sincronizarea mai multor conturi și uploadul video.

2. Viber – iPhone – gratuit 

Telefonia VoIP nu a înlocuit telefonia clasică pentru că de multe ori îți faci o listă separată de contacte și atunci când vrei să-i contactezi descoperi că nu sunt online și nu pot primi apelul de la tine. Viber caută automat prin contactele tale și îți spune automa cine este online.

3. Facebook – Android, iPhone, BlackBerry, Symbian, Windows Phone 7 – gratuit

Cu siguranță este una dintre cele mai utilizate aplicații, deși de multe ori este plină de buguri în funcționare și update-urile care sosesc constant nu le dau de cap. De multe ori este inclusă direct în smartphone-ul pe care l-ai achiziționat sau este prima pe care o downloadezi din Market spre a verifica din când în când ce se mai întâmplă în rândul prietenilor de pe cea mai mare rețea socială world wide.

4. Glympse  – Android, iPhone, iPad, BlackBerry, Windows Phone 7 – gratuit 

Este o modalitate de a-ți anunța un prieten unde ajungi la un moment dat în timpul zilei.

5. Loccit – iPhonne – gratuit

O aplicație care salvează conținutul generat pe o rețea socială. Este util dacă la un moment dat te trezești că facebook îți șterge toate fotografiile din cont datorită vreunei erori în funcționare. Un fel de back-up la ceea ce afirmi sau faci în online.

6. WhatsApp – Android, iPhone, BlackBerry, Symbian – gratuit

Dacă nu vrei să mai trimiți mesaje în stilul clasic ar trebui să încerci această aplicație regăsită pe majoritatea platformelor cu excepția dată de Windows Phone 7. Mai ales că în primul an este gratuită

7. Flipboard – iPad – free

Pentru cei ce accesează readerul la greu. Îți transformă feedul RSS într-o revistă și devine foarte ușor de accesat și urmărit depășind monotonia altor aplicații similare.

8. Foursquare – Android, iPhone, BlackBerry, Symbian, Windows Phone 7 – gratuit

O aplicație bază pe geolocalizare care îți spune unde sunt cei dragi ție la un moment dat. Poți atinge funcția de primar a unei locații. Presupun că majoritatea știți cum funcționează forsquare și din .ro sunt o sumă de oameni care-l folosesc.

9. GetGlue – Android, iPhone, iPad, BlackBerry, Windows Phone 7 – gratuit

Se bazează pe idee simplă și anume de a recomanda conținut video TV sau filme. Ulterior vei primi și tu recomandări astfel încât să ai mereu la dispoziție conținut pe gustul tău.

10. SoundCloud  – Android, iPhone, Windows Phone 7 – gratuit

Poți face o înregistrare și ulterior să o uploadezi în mod gratuit și să faci share cu întreaga lume după dorința ta.