Hardware

LG Innotek, divizie a gigantului LG Corporation, pregăteşte pentru 2023 un modul de cameră telephoto cu zoom optic seamless, adică fără pierdere de detalii.

Compania a făcut deja o scurtă prezenta într-un articol de prezentare, iar modulul va fi pus la lucru şi testat în cadrul CES 2023, eveniment ce va avea loc în perioada 5 – 8 ianuarie.

Acest modul se numeşte Optical Telephoto Zoom Camera Module şi dispune de un senzor tip periscop capabil să filmeze fără a pierde detalii de orice fel în intervalul de zoom optic 4X – 9X. Practic în tot acest interval 4X – 9X orice schimbare făcută de utilizator nu va aduce pierderi de calitate sau rezoluţie. Tehnologia folosită de LG este o noutate, camerele din prezent permiţând captură video cu zoom optic doar la praguri exacte (2X, 3X etc.).

Optical Telephoto Zoom Camera Module va avea şi dimensiuni foarte reduse, astfel că viitoarele smartphone-uri ar putea veni cu module foto ce nu vor mai ieşi atât de puternic în relief.

LG Innotek lucrează cu Qualcomm pentru optimizarea acestui modul foto, compania sud-coreeană anunţând că Optical Telephoto Zoom Camera Module este compatibil cu platforma Qualcomm Snapdragon 8 Gen.

S-ar părea că şi Apple este interesată de acest modul, unul inovator şi interesant.

Via mobilissimo.ro