Smartphone

Divizia mobile LG trece în această perioadă prin cea mai grea încercare din istoria sa. În contextul în care aceasta merge pe minus de 23 de trimestre consecutive şi cu pierderi totale de aproximativ 4.5 miliarde de dolari, grupul sud-coreean a ajuns la fundul sacului şi vrea să schimbe ceva, radical.

În acest moment sunt luate mai multe variante în calcul, de la micşorarea business-ului până la vânzarea acestuia. Până când se va lua o decizie finală, presa din Coreea de Sud afirmă că LG a amânat pe termen nedefinit prototipul său de smartphone rulabil şi a anulat lansarea flagshipului din prima parte a acestui an. Acesta se numea intern LG Rainbow şi urma să intre în ultima fază de testare la sfârşitul lunii februarie.

În urma acestor decizii putem spune că LG s-a retras pentru moment din producţia de smartphone-uri.

De ce spun asta ?

În categoriile entry-level şi mid-range LG se foloseşte deja de diverse companii ODM, segmentul flagship fiind singurul în care LG îşi producea singură telefoanele. Cum nici aici nu va mai face acest lucru, compania sud-coreeană nu prea mai are ce produce (sau poate mai asigură un minim de linii de producţie pentru anumite smartphone-uri cu o oarecare cerere, iar aici m-aş gândi la LG Velvet).

Sursa: gsmarena.com

Categorii: lg

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.