LG a intrat pe piața notebook-urilor de gaming, iar alături de LG UltraGear 17G90Q au fost prezentate două monitoare interesante: LG UltraFine și LG DualUp.

Fac o scurtă introducere înainte de a prezenta specificațiile aflate în spatele LG UltraFine și LG DualUp.

La birou folosesc laptopul ASUS ROG Strix Scar III conectat la un monitor BenQ EX3203R în mod landscape (găsiți un review la BenQ EX3200R pe aici) și un monitor LG de 27 inci în mod portrait. Este vorba despre LG 27QN880 (cu 100 lei mai scump față de atunci când l-am cumpărat – decembrie 2020) ce l-am ales pentru piciorul reglabil ce merge prins la fix pe biroul meu ieftin de la IKEA (locașul pe unde ar trebui să plece cablurile spre spațiul dedicat de organizare și priză).

Nu are cine știe ce specificații, dar piciorul ăla ce permite reglarea în orice poziție aduce un plus de flexibilitate pe care nu l-am descoperit la alt monitor. Da, știu. Specificațiile sunt de monitor de maxim 1000 lei.

Faptul că LG are o abordare originală în piața de monitoare mi se pare din start un punct important. Haideți să descoperim împreună ce ne propun în 2022 prin LG UltraFine și LG DualUp.

1. LG UltraFine 32UQ85R;

A fost conceput pentru designeri grafici, editori foto și video, creatori de conținut etc. Folosește un panou LG Nano IPS Black de 32 inci cu rezoluție 4K – 3840 x 2160 pixeli, promite un negru profund și culori vibrante + profunzime dată imaginilor etc.

Luminozitatea urcă până la 400 nits, are certificare DisplayHDR400, timp de răspuns de 5ms și suport pentru tehnologia AMD FreeSync, design borderless pe trei laturi, standul permite rotirea facilă între modurile landscape și portrait. Include și 2 difuzoare de 5W RMS. Conectivitatea este asigurată de USB Type-C.

2. LG DualUp 28MQ780;

 

Are un display atipic cu tehnologia Nano IPS – aspect 16:18 și rezoluție 2560 x 2880 pixeli. LG spune că oferă aceeași suprafață ca și cum ar fi două ecrane de 21.5 inci. Are o funcție de vizualizare vertical split. Este livrat la pachet cu suportul LG Ergo.

Ecranul său este de 27.6 inci, luminozitatea urcă la 300 nits, timp de răspuns de 5ms și HDR10, LG Ergo este adus la a doua generație, iar conexiunea se face pe DisplayPort. Sunetul este asigurat de două difuzoare de 7W RMS.

Specificații complete pentru LG UltraFine și LG DualUp:

Categorii: monitoare

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.