Software

Divizia de business a CM își trăiește ultimele clipe, dar în 2017 s-ar putea să avem o supriză plăcută. Ideile ce au stat în spatele CyanogenMod sunt preluate în LineageOS. Se spune că în spatele acestui custom ROM se află fondatorul CM – Steve Kondik. 

CM-ul este o dovadă de așa nu, de cum să toci peste 100 milioane dolari fără a veni cu un rezultat concret. Sper că Steve Kondik și-a învățat lecția și nu repetă greșelile trecutului.

Prima afirmație nu este chiar corectă, în contextul în care Cyanogen rămâne în piață, dar cu un sistem de operare dezvoltat în layere – Modular OS. Totuși, au concediat mare parte din echipa dedicată, a mai rămas doar biroul din Palo Alto – SUA. Fără echipă puternică = moarte înceată, dar sigură.

Nu m-aș entuziasma prea tare în ce privește LineageOS. Asta pentru că nu știm mare lucru la momentul actual. Nu se cunoaște cine se află în spate, care le sunt planurile, ce dezvoltă și cum funcționează produsele software dezvoltate etc.

Sursa: AndroidPolice.com

Categorii: android
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.