Smartphone

Archos este un brand recunoscut pentru tabletele sale cu Android, dar ca și Prestigio mizează în continuare ca o extensie firească a businessului și pe telefoane cu acest sistem de operare.

Să trecem în revistă și care sunt specificațiile celor trei telefoane Archos cu Android:

a. Archos 35 Carbon – 99 dolari

– display IPS de 3.5 inch cu rezoluție 320×480 pixeli;

– procesor Qualcomm Snapdragon 7225A single core la 1 GHz, 512 MB RAM, 4 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD;

– Android 4.0 ICS;

– 3G, Wi-Fi, bluetooth, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS;

– cameră de 0.3 Megapixeli în partea frontală și pe spate;

– baterie de 1300 mAh, 105 gr. și 10.2 mm grosime.

b. Archos 50 Platinum – 219 dolari 

– display IPS de 5 inch cu rezoluție qHD / 540×960 pixeli;

– procesor Qualcomm Snapdragon 8225Q de tip quad-core la 1.2 GHz, 1 GB RAM, 4 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 32 GB;

– Android 4.1.2 Jelly Bean;

– 3G, Wi-Fi, bluetooth, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS;

– cameră de 8 Megapixeli ce filmează la 720p și cameră frontală de 2 Megapixeli;

– baterie de 2000 mAh, 160.2 gr. și 8.9 mm grosime.

c. Archos 53 Platinum – 249 dolari

Specificațiile sunt în mare parte identice cu cele de la Archos 50 Platinum. Diferențele sunt date de display-ul IPS de 5.3 inch cu rezoluție qHD / 540×960 pixeli, baterie de 2800 mAh și 189 gr.

Prețurile sunt valabile în SUA, dar dacă doriți o estimare pentru țara noastră nu trebuie decât să înlocuiți moneda, din dolar în euro. Am uitat să precizez că toate trei sunt telefoane dual-sim.

Sunt așteptate a fi lansate în Europa din luna mai.

De notat că Archos a mers pe mâna tehnologiei IPS în ce privește display-urile și asta-i un lucru pozitiv. Specificațiile tehnice sunt destul de ok și mai ales dacă facem corelația cu prețurile de comercializare. Mă bucur să văd că nu au umblat prea tare ca să customizeze interfața Android și aduc aminte în mod pregnant de Android-ul preinstalat pe telefoanele din gama Nexus.

Allview ai grijă. Concurența se ascute pe nișa telefoanelor dual-sim cu Android.

UPDATE: Archos a păstrat Android în varianta stock. Este identic cu cel regăsit pe telefoanele și tabletele din seria Nexus. Mi se pare o mișcare excelentă. 

Sursa: Archos.com

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.