Software

China are propriile reţele sociale de ani buni, acestea putând fi mult mai uşor controlate de stat.

În această ţară reţelele străine trebuie să respecte o legislaţie strictă, uneori imposibil de pus în practică. China nu mai are Facebook sau Twitter din 2009, Instagram din 2014, iar de anul acesta nici Signal sau Clubhouse.

Ultima reţea americană rămasă era LinkedIn, însă Microsoft a anunţat în urmă cu doar câteva ore că şi aceasta a fost închisă.

De ceva timp, LinkedIn era pusă de autorităţile chineze pe o listă neagră a aplicaţiilor ce adună prea multe informaţii despre utilizatori 😜 şi este foarte probabil ca Microsoft să fi luat această decizie de închidere a reţelei sociale la presiunea statului.

În locul LinkedIn va fi lansată platforma InJobs, una specializată pe recrutare online. Aici se vor putea găsi doar locuri de muncă, ideea de socializare fiind abandonată complet.

„În timp ce am reușit cu succes să ajutăm membrii din China să își găsească locuri de muncă și oportunități economice, nu am descoperit același nivel de succes în aspectele mai „sociale” și de informare ale platformei”, au transmis reprezentanții LinkedIn.

Sursa: engadget.com

Categorii: software
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.