Smartphone

Un raport preliminar al celor de la Canalys arată un început ezitant de 2022 în piaţa telefoanelor inteligente. Se pare că în primele trei luni ale anului în curs avem cu 11% mai puţine livrări comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

În ceea ce priveşte cota de piaţă, se pare că singurii producători din top ce nu sunt din China sunt şi singurii care cresc – Samsung şi Apple. Restul producătorilor se află într-o uşoare scădere:

Din tabel observăm un +2% cotă de piaţă pentru Samsung şi un +3% pentru Apple, în timp ce Xiaomi, Oppo (include şi OnePlus) sau Vivo sunt în scădere cu 1%, 1%, respectiv 2%.

În cazul Samsung avem un succes nesperat al seriei Galaxy S22, cât şi o cerere solidă pentru seria Galaxy A, în timp ce în cazul Apple avem un mare câştig în cazul iPhone SE 2022. Seria iPhone 13 se vinde excelent aşa cum ne aşteptam. Xiaomi o duce bine mulţumită gamei Redmi Note, Oppo este susţinută solid de OnePlus, iar Vivo vinde câte puţin din fiecare (nu are un model sau o serie care să iasă din medie).