gAuto

Dacia Jogger a primit luna aceasta din partea EuroNCAP o singură stea în testele sale fără a fi verificată efectiv.

Cel mai nou model Dacia nu a fost testat deoarece acesta a fost asimilat din punct de vedere tehnic cu Dacia Sandero, astfel că au fost luate drept etalon rezultatele obţinute de cea din urmă. Deşi Dacia Sandero a primit 2 stele la evaluarea de anul trecut, Dacia Jogger a primit o singură stea deoarece suferă de o deficiență importantă (conform celor de la EuroNCAP): nu are avertizor de centură de siguranță pentru locurile din spate (locurile 6 și 7). Este vorba despre cele două locuri care se demontează și pentru care Dacia nu a instalat și cablajul necesar unui avertizor sonor.

Marc Suss, vicepreşedintele Dacia pe partea de inginerie, a oferit o declaraţie presei britanice în care afirmă că Dacia Jogger este cea mai sigură maşină a companiei în acest moment.

„Acesta este rezultatul alegerilor noastre. Nu am implementat un sistem de avertizare pentru centura de siguranță pe al treilea rând, deoarece atunci când doriți să rabatați scaunele, ar fi trebui să se deconecteze și să se reconecteze unele funcții electronice. Nu este ceea ce noi numim esențial. Am ales să păstrăm totul simplu pentru clienții noștri. De fiecare dată când lansăm o mașină nouă pe piață, această mașină este cea mai sigură Dacie creată vreodată. Jogger este mult mai sigur decât Logan-ul și alte mașini. Chiar și în comparație cu majoritatea mărcilor de pe piață, oferim mașini cu un nivel ridicat de caracteristici de siguranță.” a declarat acesta.

Strategia de care care vorbeşte Marc Suss este numită de către companie “Smart Engineering” şi are în spate o idee simplă: reducerea costurilor şi eliminarea elementelor ce nu sunt esenţiale, dar construirea unei maşini robuste şi durabile.

Cât despre EuroNCAP trebuie spus că în ultimii ani a schimbat foarte mult regulile de testare, organizaţia punând accent din ce în ce mai mult pe sistemele de siguranţă disponibile pe maşini. Sunt şanse foarte mari ca un model vechi de 5-7 ani ce a obţinut 5 stele iniţial, în prezent să se oprească la doar 2-3 stele.

Via: hotnews.ro

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.