Arhiva

LizaMoon este un nou virus informatic, deosebit de agresiv, care încearcă să vândă utilizatorului un software inexistent pentru depanarea computerului. Acesta atacă mai cu seamă site-urile de nivel mediu, făcând ravagii într-un timp record: mai bine de un milion de pagini web au fost deja lovite în ultima perioadă, relatează Il Sole 24 ore.it.

Virusul se infiltrează în codurile paginilor-victime şi redirecţionează utilizatorii către operaţiuni frauduloase de vânzare a unui presupus software – atac supranumit “mass-injection”. LizaMoon este considerat de experţi fiind drept unul dintre cele mai agresive până în prezent, intrând cu precădere în matricele database.

“Utilizatorii îşi pot da seamă că sunt pe cale să fie “atacaţi”, atunci când vizitează un site infectat şi sunt redirecţionaţi”, spune Patrik Runald, şeful departamentului de cercetare a siguranţei de la Websense, recomandând în aceste cazuri închiderea imediată a ferestrei pentru evitarea atacului.

În caz contrar, utilizatorii vor observa deschiderea unei pagini web care afişează un mesaj de alarmă din partea “Windows Stability Center”, care se prezintă drept un produs de siguranţă de la Microsoft ce anunţă probleme înregistrate în funcţionarea computerului şi solicită o taxă pentru rezolvarea acestora, subliniază sursa.

Sursa: Ziare.com