Am mai scris despre rețeaua easbox a Sameday ce se află în proces de extindere accelerată. Locker-ul cu numărul 2000 a fost inaugurat pe strada Rotundă, nr. 4, Sectorul 3, București.

Sunt două premiere legate de acest locker:

🟢 primul alimentat 100% din energie solară (include panouri fotovoltaice + baterie internă de capacitate mare);

🟢 primul locker cu senzor de monitorizare a calității aerului.

Declarație oficială:

Prin serviciul easybox, Sameday și-a propus nu numai să reinventeze experiența de livrare, ci și să reducă amprenta pe care compania o are asupra mediului. Este cunoscut că lockerele sunt prietenoase cu mediul pentru că nu produc hârtii și necesită un număr mai mic de deplasări motorizate, dar țintim mai sus de atât. Din analizele noastre, știm deja că livrările în easybox au un consum de dioxid de carbon cu peste 50% mai mic față de cele door-to-door. Vrem să mergem mai departe și să folosim tehnologia în a monitoriza, controla și reduce emisiile de CO2. Lockerul autonom energetic dotat cu senzor de monitorizare a calității aerului este o expresie a utilizării inovației în efortul de reducere a amprentei negative asupra mediului. Pentru noi, viitorul este verde, iar abordarea noastră nu se limitează la acțiuni tactice. Ne asumăm rolul de lideri și inovatori prin dezvoltarea de la zero, a unor soluții dedicate și prin construirea unei strategii pe termen lung., a declarat Lucian Baltaru, CEO Sameday. 

Rețeaua easybox permite livrarea de colete de la eMAG, Decathlon, evoMAG, Elefant.ro, Flanco.ro, Oriflame, FashionDays, Avon etc. În 2021 au ajuns la peste 9 milioane colete livrate la easybox, creștere de 50% față de 2020.

Ce și-a propus Sameday în ce privește sustenabilitatea și strategia verde?

🌲 dezvoltarea de procese de monitorizare, control și reducere a amprentei de carbon;

🌲 extinderea rețelei easybox în România și Ungaria;

🌲 dezvoltarea de flote de autovehicule cu 0 emisii de CO2;

🌲 reducerea consumului de hârtie prin sisteme care permit managementul digital al documentelor și utilizarea de ambalaje din materiale reciclate.

Categorii: anunturi-diverse

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.