Eveniment lansare Logitech G Pro Series 2023 Hardware

Divizia de gaming a celor de la Logitech este una pe care producătorul elvețian pune mare accent. De fapt, Logitech G deține în portofoliu o gamă extinsă de periferice și accesorii de gaming, atât pentru jucătorii amatori și entuziaști, cât și pentru cei profesioniști.

Ce înseamnă gameri profesioniști? Ei bine, sunt aceia care au făcut din „joaca” pe PC ori consolă o carieră, cei care pot face parte din anumite cluburi sportive, din anumite asociații și, mai ales, cei care își câștigă existența din practicarea acestei activități. Deși poate pentru unele persoane un gamer profesionist nu este decât o persoană care se joacă pe calculator, adevărul este că cei mai buni din lume se antrenează multe ore pe zi și pun mare accent pe fiecare detaliu care le-ar putea aduce un avantaj competițional.

Eveniment lansare Logitech G Pro Series 2023

Iar unele dintre cele mai importante aspecte de care ține cont un gamer profesionist sunt cu siguranță cele legate de echipament. Nu mă refer la îmbrăcăminte, ci la trei dintre perifericele esențiale: maus, tastatură și căști. Primele două pot fi înlocuite în unele jocuri de un gamepad, ce-i drept.

Destul cu introducerea, aici vom vorbi despre un nou maus și o nouă tastatură Logitech G create pentru gameri profesioniști. Atât Logitech G Pro X Superlight 2, cât și Logitech G Pro X TKL au fost dezvoltate în continuă și strânsă colaborare cu unii dintre cei mai mari gameri din lume. Aceștia și-au adus aportul atât la partea de design, cât și la cea tehnică, în sensul că au venit cu recomandări și propuneri pentru ca la final să iasă produse care să-i ajute în competiție.

Eveniment lansare Logitech G Pro Series 2023

Ideea este că am văzut ambele produse la evenimentul de prezentare din țara noastră, dar le-am și primit pentru review, așa că voi reveni cu detalii complete despre utilizare în următoarele săptămâni, după ce le voi folosi, atât cât mă pricep.

Mausul Logitech G Pro X Superlight 2 este, așa cum sugerează și denumirea, unul foarte ușor. Cântărește doar 60 de grame, iar asta fără a apela la un design cu carcasa plină de grile.

Nu, este un maus clasic, să zic așa, cu o formă ambidextră, doar butoanele de pe laterala din stânga pot sugera faptul că se adaptează mai bine pentru dreptaci.

Logitech G Pro X Superlight 2 vine cu un nou senzor – HERO 2, ale cărui specificații sunt net superioare celui anterior:

Mecanismul de click este mecanic, dar actuarea efectivă este de tip optică, mult mai rapidă decât cea mecanică. Deși este un masu wireless, tehnologia Lightpseed, proprietară Logitech, se asigură că nu există practig lag și că timpul de răspuns este pe cât se poate de scăzut.

Tastatura Logitech G Pro X TKL este, așa cum ne dăm seama din denumire, una de tip Ten KeyLess, adică fără NumPad. Se pare că jucătorii profesioniști preferă un astfel de format, dar, în același timp, își doresc o rotiță cât mai accesibilă pentru reglarea volumului, precum și câteva butoane Multimedia.

Logitech G Pro X TKL poate fi aleasă cu oricare dintre cele trei tipuri de switch-uri, anume cu cele lineare – Red, cele tactile – Brown, sau cele clicky – Blue.

Ce vă mai pot spune eu acum, ca prime impresii, înainte de review-urile detaliate, este că ambele produse pot fi alese în trei culori – negru, alb și un roz / magenta. Sunt de o calitate extrem de înaltă, solide și bine finisate, cum ne-a obișnuit Logitech de-a lungul timpului.