Retelistica

Lycamobile este un nou operator telecom ce îşi va face simţită prezenţa în România din acest an. Discutăm despre un operator telecom virtual, adică aceştia vor furniza servicii de date şi voce, însă nu deţin o infrastructură proprie.

Conform site-ului economica.net, Lycamobile a bătut palma pentru un parteneriat cu Telekom, astfel încât aceştia vor utiliza reţeaua acestora. Noul parteneriat va deschide graniţa unor convorbiri ieftine în ţările unde Lycamobile este prezent: Australia, Germania, Olanda, Suedia, Belgia, Irlanda, Polonia, Elveţia, Danemarca, Italia, Portugalia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii,  Franţa, Norvegia, Spania şi Austria.

Noul operator va furniza servicii precum un operator standard: cartele prepay, abonamente. Operatorul a primit deja autorizaţia de funcţionare din partea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii şi urmează a se lansa pe piaţă.

Sperăm că vor veni cu oferte competitive şi avantajoase, în condiţiile în care acesta nu are de investit sume colosale în infrastructură sau în licenţe pentru frecvenţele radio.

lyca

Despre autor

Cosmin Muşat

Redactor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri de aplicaţii, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează LG G2 şi tableta LG G Pad 8.3.