Foto si Video

Acesta nu este doar un titlu dornic să atragă cititorii prin senzationalul ce îl transmite. Nu este vorba despre îmbunătățiri sau mici ajustări ale modului de fotografiere ci despre o întreagă revoluționare a modului de capturare a unei imagini. O companie denumită Lytro declară că lucrează în acest moment la producerea unei camere foto cu senzor ce analizează fiecare undă de lumină și înregistrează culoarea, intensitatea și direcția acesteia. Un senzor al unei camere normale capturează pur și simplu o imagine a luminii ce ajunge pe senzor la un moment dat.

Unul din imensele avantaje ale noii tehnologii este că oferă posibilitatea ajustării focalizării după ce imaginea a fost capturată, prin intermediul computerului personal. De asemenea senzorul este extrem de capabil să captureze imagini în condiții de luminozitate extrem de scăzute și chiar imagini 3D. Tehnologia este prezentă de ceva timp (2005), însă până acum nu a fost disponibilă omului de rând. Dacă promisiunea Lytro se adeverește, până la sfârșitul anului am putea avea pe piață noua tehnologie pe care abia aștept să o vad funcționând. Având în vedere investiția de 50.000.000$ a companiei pentru a fructifica și lansa produsul, promisiunea poate fi realizată.

Click pe zona de focus dorită pentru demo:

Dacă sunteți interesat, puteți rezerva o cameră pe site-ul oficial, unde puteți viziona mai multe imagini realizate cu asemenea tehnologie.