Alături de Apple Vision Pro și iOS 17, compania americană a prezentat și MacBook Air în varianta de 15.3 inci.

Apple nu se sfiește să afirme în comunicatul oficial că avem de-a face cu cel mai bun laptop de 15 inci din lume.

Culorile în care este adus MacBook Air-ul de 15 inci

MacBook Air primește un display Liquid Retina de 15.3 inci ce urcă ca luminozitate a panelului până la 500 nits. Este un laptop fără fante de aerisire (fanless design). Cântărește 1.49 kg și are 11.5 mm grosime. Integrează chipsetul Apple M2 de tip 8-core, iar grafica este de tip 10-core. Cele 8 nuclee ale procesorului sunt 4 + 4, patru ce sunt acolo pentru a livra performanță și alte patru pentru a livra un plus de eficiență energetică.

Lățimea de bandă ajunge până la 100 GB/s, iar memoria unificată ajunge până la 24GB.

MagSafe pentru încărcare + 2 porturi Thunderbolt

Pe partea de conectivitate dispune de 2 porturi Thunderbolt, port MagSafe pentru alimentarea cu energie electrică și jack de 3.5 mm. Au pus o cameră FaceTime 1080p ce Apple afirmă că este bună pentru apelurie pe FaceTime și videoconferințe. MacBook Air impresionează și prin cele 6 difuzoare stereo cu Dolby Atmos și Spatial Audio.

Observați decupajul din partea superioară pentru camera FaceTime ce înregistrează la 1080p

Rulează macOS Ventura și va face pasul spre macOS Sonoma din această toamnă. Au făcut câteva referire și la partea eco. Au folosit materiale rare reciclate în proporție de 100%, cobaltul din MagSafe este 100% reciclat, iar slotul bateriei a fost fabricat din oțel reciclat în proporție de 90%. Au punctat că pachetul de retail a fost realizat în proporție de 99% din fibre, iar până în 2023 și-au propus să nu mai folosească plastic deloc în cutiile produselor Apple.

A debutat la precomandă, iar din 13 iunie încep livrările propriu-zise. Prețul în SUA începe de la 1299 dolari, iar modelul de 13 inci cu Apple M2 este cu 100 dolari mai ieftin – 1099 dolari în SUA.

 

Categorii: applenotebook

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.