Notebook

Conceptul de ultrabook a fost adus de către Intel în urmă cu 2 – 3 ani de zile. Cred că s-a ajuns deja la a treia generație. Rețeta a fost rafinată, iar experiența de utilizare a crescut în mod simțitor față de prima și a doua generație. Mă refer la design, performanțe și autonomie.

MacBook Air-ul este de mai mult timp în piață. Steve Jobs l-a prezentat într-un mod spectaculos prin ianuarie 2008. Nu știu dacă vă amintiți de momentul în care l-a scos dintr-un plic A4 și toată audiența a exclamat wow. Au trecut vreo 2 – 3 ani de zile până când Intel a venit cu ideea de ultrabook (norme clare privind greutatea, grosimea, specificațiile hardware etc).

Ultrabook-urile de top cu Windows 8 luptă în mod direct cu MacBook Air-ul în variantele de 11.6 și 13.3 inch. Se ajunge de multe ori ca un ultrabook să depășească specificațiile hardware de la MacBook Air, dar și prețul se duce în stratosferă.

Merg pe ideea din titlu și vă propun trei notebook-uri: Lenovo IdeaPad Yoga 11s, MacBook Air de 13 inch și ASUS Zenbook UX31LA.

Care dintre cele trei produse s-ar plia mai bine pe necesitățile voastre?

Personal, consider că achiziția unui laptop de peste 3000 de lei se face în cunoștință de cauză și sunt motive clare pentru care te duci spre un anumit device. În cazul de față îți dorești un notebook portabil, suficient de puternic, autonomie mare, stil. MacBook Air-ul aș spune că stă ceva mai bine în ce privește partea de editare foto & video, autonomia și un design destul de ok. Plus că își păstrează prețul mai bine decât concurența la revânzare.

ASUS Zenbook UX31LA arată într-un mare fel ca mai toată gama Zenbook. Include și un panel tactil, Windows 8, hardware destul de puternic. Lenovo IdeaPad Yoga 11s este cel mai ieftin dintre cele trei, promite o tastură mai ergonomică și un plus la partea practică, un produs mai rezistent.

 

Categorii: notebook
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.