Retelistica

D-Link a anunțat 2 noi produse pe piața locală. D-Link DCS-2136L este o cameră wireless adresat celor dornici să monitorizeze activitatea de acasă sau de la birou și D-Link DAP-1520 care este un range extender ce face parte din gama de routere Wi-Fi repeater pentru cei care au probleme cu acoperirea Wi-Fi și doresc un semnal mai puternic.

Câteva detalii tehnice pentru fiecare device în parte:

1. D-Link DCS-2136L 

268_image1_DCS-2136L_A1_Image_L(Front)_300_px

– tehnologie LED încorporată;

– senzor pasiv infraroșu pentru detectarea mișcărilor în întuneric;

– Wi-Fi 802.11ac ce permite viteze de transfer mai mari;

– senzor CMOS de 1/3″ megapixeli;

– un card microSD de 16 GB permite înregistrarea a 7 zile;

– filmează la 720p / 1280×720 pixeli;

– zoom digital 10x.

[showhide type=”pressrelease” more_text=”Afișează Comunicatul de Presă” less_text=”Ascunde Comunicatul de Presă”]

ÎNREGISTRARE COLOR În condiŢii DE OBSCURITATE TOTALĂ CU NOUA CAMERĂ D-LINK

Camera DCS-2136L Wireless AC Day/ Night furnizează imagini color HD chiar şi pe timpul nopţii datorită luminii LED

Bucureşti, 8 mai 2014. D-Link, lider în oferirea de soluţii de reţelistică profesioniste şi pentru utilizare personală, îşi extinde gama de produse de monitorizare pentru acasă şi birouri mici cu noua Cameră DCS-2136L Wireless AC Day/ Night. Camera are capacitatea de a înregistra imagini color chiar şi pe timpul nopţii şi în condiţii de luminozitate redusă datorită tehnologiei LED încorporate. Senzorii PIR încorporaţi şi senzorii de mişcare detectează orice schimbare a imaginii, care este apoi înregistrată imediat şi poate fi trimisă la cererea proprietarilor prin e-mail. Cardul MicroSD de 16 GB inclus oferă spaţiu pentru stocarea înregistrărilor pe o perioadă de până la şapte* zile. Tehnologia wireless de ultimă generaţie 11ac permite transferul în cele mai bune condiţii a imaginilor înregistrate din casă, grădină, garaj sau birouri mici.

Zi şi noapte:imagini color la calitate HD

Adesea, dispozitivele de înregistrat oferă, pe timpul nopţii, imagini greu de desluşit ale zonei monitorizate, care pot fi folosite doar într-o mică măsură pentru a clarifica situaţia în cazul unei efracţii sau al unui jaf. DCS-2136L corectează această deficienţă, furnizând imagini color cu rezoluţie HD de până la 1280 x 720 pixeli datorită tehnologiei LED încorporate – chiar şi în condiţii de obscuritate totală. Senzorul CMOS de 3 megapixeli, tehnologia LowLight+ şi funcţia Wide Dynamic Range (WDR) garantează cea mai bună calitate a imaginii, compensând condiţiile de luminozitate nefavorabile şi mărind astfel contrastul. Senzorul infraroşu pasiv detectează orice mişcare în întuneric şi poate trimite o notificare utilizatorului prin e-mail, dacă este nevoie. Capacitatea zoom-ului digital de 10x facilitează identificarea detaliilor din imagini, iar zonele ce nu pot fi înregistrate din motive de protecţie a datelor sunt ascunse prin funcţia „privacy mask”.

Transfer de imagini la viteză gigabit datorită noului standard wireless
Camera DCS-2136L transmite prin intermediul bandelor de frecvenţă de 2.4 şi 5 GHz datorită standardului wireless 802.11ac permiţând astfel un transfer de date deosebit de rapid. În cazul în care utilizatorii conectează dispozitivul la un router wireless 11ac, aceştia pot beneficia de o performanţă sporită. Camera recepţionează un tip de canal wireless propriu, care nu trebuie să fie partajat cu alte dispozitive wireless. Cu toate acestea, nu este nevoie să modificaţi toate dispozitivele de reţea întrucât camera DCS-2136L este compatibilă cu dispozitive mai vechi care utilizează standarde 802.11a/b/g/n.

Instalare uşoară prin conexiunea mydlink

Instalarea şi conectarea DCS-2136L la reţeaua existentă este ca o joacă de copii. Portalul testat şi verificat mydlink efectuează instalarea prin câţiva paşi simpli, iar camera este gata de utilizare în doar câteva minute. Imaginile şi înregistrările pot fi vizualizate pe PC sau laptop în orice moment prin intermediul portalului mydlink şi pe smartphone sau tabletă prin aplicaţia gratuită (mydlink™+ sau mydlink™ Lite). Notificările push care pot fi ajustate individual asigură un nivel suplimentar de siguranţă. Imediat ce DCS-2136L detectează o mişcare în imagine, transmite un e-mail utilizatorului, care poate vizualiza live imaginile prin intermediul aplicaţiei şi le poate înregistra dacă este nevoie. Mai mult, cardul SD inclus în cameră poate stoca înregistrări video obţinute pe durata a până la şapte* zile.

Disponibilitate

Camera DCS-2136L este disponibilă acum în România.

DCS-2136L – Caracteristici cheie pe scurt

 • Tehnologie LED pentru a înregistra color în condiţii de obscuritate totală
 • Senzor pasiv infraroşu (PIR) pentru detectarea mişcărilor în medii întunecate
 • Calitate a imaginii îmbunătăţită datorită tehnologiei LowLight+ şi funcţiei Wide Dynamic Range (WDR)
 • Tehnologie wireless de ultimă generaţie 802.11ac ce asigură viteze foarte mari de transfer al înregistrărilor live
 • Detectarea sunetelor şi mişcărilor
 • Funcţie pan-tilt-zoom cu comandă electronică
 • Comunicare prin două canale, microfon şi difuzor
 • Senzor CMOS de 1/3” megapixeli progresiv
 • Card MicroSD 16GB pentru stocarea înregistrărilor preluate pe durata a până la şapte* zile
 • Rezoluţie HD de până la 1280 x 720
 • Zoom digital 10x
 • Comprimare H.264, MPEG-4 şi MJPEG
 • Acces 24/7 la cameră prin dispozitive iPhone, iPad, Android şi laptopuri

[/showhide]

2. D-Link DAP-1520

DAP1520 3D Giftbox

– include Wi-Fi 802.11ac și suportă viteze teoretice de până la 750 Mbps;

– dual-band pe 2.4 și 5 GHz;

– compatibil cu standardele Wi-Fi b/g/n;

– nu are nevoie de PC la instalare, meniul de instare fiind încorporat;

– aplicația gratuită QRS Mobil pentru device-urile cu iOS și Android;

– 100 gr. și merge a fi introdus direct într-o priză de perete.

[showhide type=”pressrelease” more_text=”Afișează Comunicatul de Presă” less_text=”Ascunde Comunicatul de Presă”]

DAP-1520 de la D-Link aduce INTERNETUL DE MARE VITEZĂ În casele dumneavoastrĂ

Dispozitivul Wireless AC750 Dual-Band Range Extender garantează o conexiune Wi-Fi fără întreruperi şi de mare viteză în casele dumneavoastră la un preţ accesibil

Bucureşti, 5 mai 2014 — D-Link, expertul în reţelistică pentru utilizare personală, a extins familia de produse 11AC cu noul DAP-1520 Wireless AC750 Dual-Band Range Extender. Noul dispozitiv, care completează gama de routere Wi-Fi tip repeater, măreşte aria de acoperire a reţelei personale şi a dispozitivelor mobile conectate la aceasta, precum telefoanele mobile, notebook-uri sau tablete. Routerul DAP-1520 este foarte avantajos, în special în cazurile în care la reţea trebuie conectate mai multe dispozitive. Modul de operare dual-band asigură o conexiune fără interferenţe întrucât are capacitatea de a comuta de la banda extrem de frecventată de 2,4 GHz la cea de 5 GHz. Dispozitivul permite o rată de transmitere a datelor de până la 750 Mbps. Configurarea routerului DAP-1520 este uşor de realizat. Instalarea acestui dispozitiv elegant şi de mici dimensiuni se face rapid, fără a avea nevoie de un computer – fie prin simpla apăsare a unui buton de setare Wi-Fi protejată (WPS) sau prin intermediul aplicaţiei QRS Mobile de pe un dispozitivul mobil iOS sau Android. DAP-1520 este ideal pentru a fi utilizat acasă sau în birouri de mici dimensiuni.

Navigare wireless cu beneficii de economisire

Acest router portabil wireless repeater extinde reţeaua wireless existentă. Prin conectarea dispozitivului la orice priză de perete din casă, toţi utilizatorii vor beneficia de conexiune Wi-Fi rapidă, chiar şi în camere asimetrice sau în mansarde. De asemenea, în cazul smartphone-urilor, se pot face economii prin reducerea volumului de trafic de date UMTS/LTE.

Noul dispozitiv accesibil care completează familia de produse D-Link suportă standardul actual 802.11ac şi este compatibil cu alte dispozitive mai vechi care utilizează standarde 802.11a/b/g/n. Nu este necesară înlocuirea routerelor sau punctelor de acces existente. Tehnologia dual-band ajută la reducerea interferenţelor cu emisiile altor transmiţătoare wireless, precum sistemele de monitorizare pentru bebeluşi sau microunde. Nimic nu stă astfel în calea unei experienţe de navigare perfecte.

Uşor de instalat şi de folosit

Cu o greutate de doar 100 de grame, routerul DAP-1520 nu ocupă prea mult spaţiu. Dispozitivul portabil poate fi introdus în orice priză de perete şi poate fi utilizat imediat fără a avea nevoie de cabluri electrice suplimentare. După ce este apăsat butonul WPS de pe repeater şi cel de pe router sau punctul de acces disponibil, micul dispozitiv va executa automat toţi paşii de configurare. Ca alternativă, se poate utiliza aplicaţia de asistenţă QRS Mobile disponibilă gratuit pe dispozitivele mobile iOS sau Android. Meniul integrat de instalare permite un setup wireless rapid, prin intermediul aplicaţiei mobile, fără a mai fi nevoie de un PC. De asemenea, interfaţa Web pentru utilizatori este compatibilă cu toate browserele web standard folosite. Routerul DAP-1520 asigură siguranţa datelor dumneavoastră în orice moment datorită sistemului de criptare WPA/WPA 2 care împiedică accesarea neautorizată a datelor transmise.

Disponibilitate

Routerul DAP-1520 Wireless AC750 Dual-Band Range Extender este disponibil acum în Germania, Austria şi Elveţia.

DAP-1520 Dual-Band Range Extender – Caracteristici cheie pe scurt

 • Tehnologia Wi-Fi 802.11ac de ultimă oră care suportă viteze de trafic wireless de până la 750 Mbps
 • Compatibil cu standarde wireless mai vechi 802.11b/g/n
 • Tehnologia dual-band reduce interferenţele
 • Conectare la priza de perete fără a fi nevoie de cabluri electrice suplimentare
 • Sigur şi gata de utilizat în câteva minute datorită butonului WPS
 • Nu este nevoie de PC la instalare
 • Instalare uşoară datorită meniului de instalare încorporat şi aplicaţiei gratuite QRS Mobile

[/showhide]

Categorii: retelistica

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.