Apple a anunțat anul acesta două modele noi de MacBook Pro. Așadar, pentru pasionații de produse Apple se ridică întrebarea: să cumperi sau să nu cumperi noul MacBook Pro?

Îmbunătățiri în MacBook Pro;

Pe scurt, noul MacBook Pro rezolvă aproape tot ce au cerut clienții. Așadar, pentru a rezuma ceea ce ne place (și poate nu), iată o listă scurtă de îmbunătățiri.

🔵 Un afișaj de două ori mai luminos.  Acest lucru înseamnă mai puțină oboseală a ochilor și o vizionare mai ușoară în lumină exterioară. Crește până la 1.000 de nit de la 500 de nit pe modelul MacBook Pro 2019.

🔵 Opțiuni noi de cip.  Apple a mai livrat laptopuri bazate pe procesoare M1, însă acestea erau variantele mai mici de 13 inchi și Air. Acum există și opțiunile MacBook Pro cu procesoare M1.

🔵 Mai puține adaptoare. Includerea unui cititor de carduri de memorie SDXC și a unui port HDMI încorporat înseamnă că trei accesorii ies imediat din geantă. Sunt cu trei mai puține lucruri de pierdut.

🔵 Porturi mai rapide. Cele trei porturi Thunderbolt 4 reprezintă o creștere semnificativă a vitezei. Dar asigură-te că utilizezi cabluri și unități mai rapide dacă vrei să profiți cu adevărat de ele. 

🔵 Durată de viață a bateriei îmbunătățită. Apple pretinde o durată de viață a bateriei de 17 și 21 de ore pentru cele două modele noi de MacBook Pro. Deși știm cu toții că acest lucru nu se va întâmpla niciodată cu utilizarea aplicațiilor și a accesoriilor de bază, este totuși o îmbunătățire binevenită. Acum poți obține o baterie litiu-polimer de 100 de wați-oră față de opțiunea anterioară de 83,6 wați-oră.

🔵 Încărcătoare rapide. În funcție de cipul pe care îl cumperi, Apple include un încărcător mai puternic. M1 Max vine cu acest lucru automat sau poți face upgrade. Încărcarea rapidă înseamnă că poți trece de la 0 la 50% încărcare în aproximativ 30 de minute. Aceasta este o îmbunătățire binevenită pentru cei care dețin un MacBook Pro și călătoresc.

🔵 Flux de aer mai bun. Ventilatoarele nu vor trebui să funcționeze atât de mult, ceea ce înseamnă un laptop MacBook Pro mai silențios și o durată de viață mai lungă a bateriei.

Ce model de MacBook Pro – 14 vs. 16 inchi;

Cea mai dificilă alegere de făcut la un MacBook Pro este dimensiunea laptopului. Dar acest lucru a devenit mai ușor. Apple îți permite să configurezi cipurile și tehnologia interioară la fel pe ambele modele. Este la fel ca noul iPhone, unde nu trebuie să alegi dimensiunea maximă pentru a obține cea mai bună tehnologie pentru cameră. Este de lăudat Apple pentru că a înțeles că mai mare nu ar trebui să însemne întotdeauna mai bine. 

Alegerea cipul pentru MacBook Pro;

Merită să cheltui în plus pentru a obține M1 Max, deoarece primești următoarele beneficii:

✔️ GPU cu 32 de nuclee. Aceasta este de două ori puterea aplicațiilor foto și video care se bazează foarte mult pe GPU.

✔️ 32 GB memorie unificată.  Ai de două ori memorie la 32 GB de RAM. 

✔️ Opțiune pentru 64 GB de RAM.  M1 Max poate suporta 64 GB de RAM. Acest lucru nu poate fi actualizat ulterior. 

✔️ Totul mai repede. Cipul mai bun îmbunătățește totul. Performanță mai bună, grafică mai rapidă, capacitate mai mare. Aceasta înseamnă că laptopul va dura mai mult.

Opțiuni de memorie pe MacBook Pro

Atât Apple M1 Pro, cât și M1 Max oferă memorie unificată super-rapidă. Acest lucru oferă performanțe solide și înseamnă un schimb eficient de date între CPU, GPU și Neural Engine.  

🟦 16 GB. Dacă lucrezi doar cu fotografii și cu o aplicație principală la un moment dat.

🟦 32 GB. Lucrezi cu video și vrei să ai posibilitatea de a avea aplicații care se exportă sau merg în fundal în timp ce lucrezi la altceva.

🟦 64 GB.  Vrei cea mai mare flexibilitate și performanță și chiar ai nevoie de opțiuni îmbunătățite pentru video și animație. Lucrezi cu fotografii mari, cum ar fi panorame sau fișiere stratificate de înaltă rezoluție.

În concluzie, cele mai noi MacBook oferă îmbunătățiri semnificative în toate modurile în care contează. Putere brută, durata de viață a bateriei și calitatea ecranului. În plus, flexibilitatea în configurații înseamnă că poți obține opțiunile adecvate de stocare și RAM de care ai nevoie. Întotdeauna recomandăm planul AppleCare+ pe un laptop; la urma urmei, acoperă și daunele accidentale (ceea ce cu siguranță se poate întâmpla dacă călătorești).

Acest articol este susținut de către eMAG. 

Categorii: notebook

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.