Am fost în urmă cu câteva zile la un pre-briefing OPPO legat de INNO DAY, am aflat informații de la sursă despre NPU-ul MariSilicon X, o să povestesc puțin despre OPPO Air Glass, dar și despre un alt dispozitiv interesant din oferta producătorului chinez. 

OPPO se află într-un proces de creștere pe piața europeană, iar mai multe detalii ați găsit aici. În România au ajuns pe locul al 3-lea pe partea de livrări în ultimul trimestru, iar o selecție de smartphone-uri OPPO veți găsi în oferta eMAG, de la smartphone-uri ieftine și până la modele upper mid-range. 

Îl testez pe OPPO Reno6 5G pentru câteva săptămâni  și l-am avut și în deplasarea din Istanbul. Am tras mai multe cadre, pe timp de zi și de noapte etc. Trebuie să detaliez puțin ce specificații are Reno6 5G la nivel de cameră foto și video principală. 

Înainte de a prezenta setul de senzori adus pe mid-range-ul OPPO aș vorbi puțin despre ce mi-a plăcut la primul contact. Ca design amintește de iPhone-urile din ultimele două generații, dar ceva mai compact. Mi s-a părut că au jucat cumva distinct față de concurență, asocierea cu iPhone-ul o faci pentru muchiile sale drepte, dar nu mi s-a părut a fi ceva cu adevărat deranjant, din contră. Cântărește 182 gr., doar 7.6 mm în talie. 

Mi-a mai plăcut și display-ul AMOLED cu rată de refresh la 90Hz, iar procesorul MediaTek 900 5G dezvoltat pe 6nm se descurcă bine în a oferi performanțe susținute în jocuri sau aplicații ce necesită putere de procesare, fără a supraîncăzli device-ul. 

Acum să revin la cameră foto și video. Ansamblul este format din:

🟢 wide de 64 Megapixeli cu f/1.7, PDAF și dimensiune a pixelului de 0.7 microni (echivalent 26mm);

🟢 ultrawide de 8 Megapixeli cu f/2.2 – unghi de 119 grade, dimensiune a pixelului de 1.12 microni;

🟢 macro de 2 Megapixeli cu f/2.4;

Filmează 4K cu 30 fps sau 1080p cu până la 60 fps. 

Camera frontală este de 32 Megapixeli cu f/2.4 – echivalent 26mm, dimensiune a pixelului de 0.8 microni și filmează la 1080p cu 30 fps. 

Trebuie să recunosc că nu aveam așteptări foarte mari setate pentru Reno6 5G (procesor MediaTek, senzori fără OIS). Totuși, se descurcă destul de bine în low-light, procesarea în Night Mode se face rapid, rezultate decente pe timp de noapte. 

Una peste alta, mi s-a părut un smartphone capabil și o dovadă că OPPO se află într-o direcție bună. I-aș asocia cumva cu HTC în vremurile sale bune (atenție acordată pe partea de design, sunet bine calibrat, performanțe în jocuri și o cameră peste ce a avut vreodată compania taiwaneză ce niciodată nu a fost un standard de referință în domeniu). 

Galerie de imagini făcută cu OPPO Reno6 5G în Istanbul:

Acest articol este susținut de către eMAG. Opiniile exprimate aparțin strict autorului. 

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.