gAuto

Se pare că anul acesta sau cel târziu la începutul anului viitor brandul Dacia va ajunge şi în Australia. Ateco Group, importatorul Renault din această ţară, a afirmat că Dacia s-a maturizat suficient de mult pentru a încerca promovarea acesteia în Australia.

Într-o ţară în care Ford Ranger şi Toyota Hilux sunt la mare căutare, iar Toyota Corolla nu are adversar în segmentul său, introducerea unui brand low-cost se anunţă o provocare destul de mare. Renault are o prezenţă destul de solidă în Australia, astfel că există infrastructură, logistică, oameni, detalii care fac diferenţa în astfel de situaţii.

Importatorul vrea să intre pe piaţa australiană cu Dacia Sandero, Sandero Stepway şi Duster, toate urmând a avea volan pe dreapta (după cum probabil nu ştiţi dar aflaţi acum, în Australia se circulă pe partea stângă a drumurilor).

Ateco Group estimează în primul an câteva sute, poate chiar mii de unităţi vândute, însă planurile pe termen lung vizează zeci de mii de unităţi Dacia vândute anual.

Sursa: profit.ro