Accesorii inteligente

Mozilla dorește să intre pe piața de stick-uri ce redau conținut de pe smartphone sau tabletă pe TV. Astfel, din ianuarie 2015 s-ar putea să vedem pe piață Matchstick, un concurent pentru Google Chromecast. Gadgetul Mozilla folosește Firefox OS, un sistem de operare open-source ce le dă posibilitatea dezvoltatorilor de a crea diferite aplicații.

Matchstick se conectează la televizor sau monitor prin HDMI, iar alimentarea dispozitivului se realizează printr-un port microUSB. Conținutul de pe smartphone, tabletă sau PC este trimis către HDTV prin Wi-Fi. Până aici totul este similar cu produsul concurent de la Google.

Diferențele apar prin funcțiile Local Play și Ad Hoc. Prima dintre ele oferă posibilitatea de a accesa fișiere media de pe dispozitive de stocare atașate rețelei Wi-Fi (de exemplu un NAS – network attached storage). Asta înseamnă că printr-o aplicație dedicată, filmele sau pozele de pe aceste unități de stocare pot fi văzute direct pe HDTV.

Ad Hoc îl transformă pe Matchstick într-un hotspot wireless și practic nu mai este nevoie de o rețea Wi-Fi separată. Doar conectezi smartphone-ul la rețeaua locală creată de stick și filmele, pozele sau muzica sunt trimise direct pe TV sau monitor. Această funcție poate fi foarte utilă pentru prezentări în săli de conferință, într-o cameră de hotel sau în vizită la prieteni.

Specificații pentru Mozilla Matchstick:

– procesor Rockchip 3066 dual-core la 1.2 GHz pe Cortex A9, 1 GB memorie SDRAM DDR3 și 4 GB spațiu de stocare;

– Wi-Fi 802.11 b/g/n, port HDMI 1.4 (720p/1080p) și microUSB;

– Firefox OS;

– dimensiuni 110 x 40 x 11 mm.

Sursa : Liliputing.com

Categorii: alte-gadgeturi
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.