Genesis este un brand de la care v-am mai prezentat până acum un sistem de boxe 2.1 de gaming. Așa cum probabil știți sau v-ați dat seama, Genesis este un brand axat pe gaming, iar azi vedem la lucru un set cu maus și mauspad.

Cele două produse nu sunt vândute ca un kit, dar am considerat că le pot prezenta pe ambele într-un singur material.

Specificații maus Genesis Krypton 310

 • Senzor optic Avago A3050 cu rezoluție DPI ajustabilă între 500 și 4000;
 • Frecvență de eșantionare: 1000 Hz;
 • Rată maximă FPS: 6666 FPS;
 • Viteză maximă de urmărire: 60 inch/s;
 • Accelerație maximă: 20 G;
 • Switch-uri Huano cu durată de viață de 20 milioane apăsări;
 • Memorie internă;
 • Iluminare RGB personalizabilă prin aplicația dedicată;
 • Număr total de butoane programabile: 7;
 • Dimensiuni: 125 x 68 x 39 mm (L x l x h);
 • Greutate: 94 grame.

Specificații mauspad Genesis Boron 500 M RGB

 • Material textil pe partea superioară și cauciucat pe partea inferioară;
 • Iluminare RGB;
 • Dimensiuni: 350 x 250 x 4 mm (L x l x h).

Design

Maus Genesis Krypton 310 si mauspad Genesis Boron 500 RGB

Am primit cele două produse în cutiile de retail sigilate. Înăuntru, în cazul mausului am mai găsit doar un mic ghid de utilizare rapidă, în timp ce alături de mauspad au mai venit un abțibild cu logo-ul Genesis și un cablu microUSB – USB-A:

Particula ”M” din denumirea mauspadului Genesis Boron 500 M RGB se referă la dimensiunile acestuia. Mai poate fi ales și în versiunea XXL, ce evident este cu mult mai mare (800 x 300 mm), dar care aduce și un desen pe partea superioară.

În fine, revenim la mauspadul nostru și vă spun că din punct de vedere al materialelor se prezintă clasic. Zona superioară este textilă, ușor lucioasă, în timp ce partea inferioară este cauciucată.

Fiind cu iluminare RGB, mauspadul Genesis Boron 500 M RGB aduce în zona dinspre colțul din stânga-sus un modul:

Acesta prezintă un buton prin intermediul căruia poți trece prin modurile de iluminare. Modulul este și cel responsabil în a trimite iluminarea prin banda translucidă ce se întinde pe aproape tot perimetrul mauspadului.

Mausul Genesis Krypton 310 are o formă să-i spunem clasică. Poate fi considerat de tip ambidextru, deși sunt două butoane pe laterala din stânga ce-l fac mai degrabă potrivit pentru dreptaci.

Butoanele de click stânga și dreapta sunt integrate în bucata de plastic ce reprezintă mare parte din zona superioară. Aceasta are către partea din spate o zonă transparentă, din spatele căreia luminează aceași sursă ce luminează și zona cumva posterioară, cu grilă:

Maus Genesis Krypton 310

Rotița de scroll este și ea iluminată RGB, dar dintr-o sursă separată. În spatele ei sunt cele două butoane prin intermediul cărora schimbi profilele DPI.

Mi-au plăcut zonele de pe margini, cele de culoare gri mai deschis. Acestea sunt din cauciuc și au model ce le conferă un grip excelent.

Partea posterioară prezintă senzorul optic cumva în centru. Zonele de contact cu suprafața pe care vei folosi masusul sunt trei la număr și sunt din teflon (cel puțin așa susține producătorul). Cert este că alunecă fără a opune prea mare rezistență pe majoritatea suprafețelor pe care am testat mausul Genesis Krypton 310.

Din punct de vedere al construcției, aș spune că mauspadul Genesis Boron 500 M RGB nu m-a convins neapărat, în sensul că arată și se simte ceva cam ieftin, în timp ce mausul Genesis Krypton 310 se prezintă cu mult mai bine. Materialele nu sunt cele mai pretențioase, dar nu se simt deloc rău la atingere și sunt cel puțin decente, în timp ce asamblarea și finisările sunt bine lucrate. 

Utilizare

Screenshot aplicatie maus Genesis Krypton 310

Despre mauspad nu ar fi multe de spus. Conectezi cablul din pachet la PC și imediat banda de jur-împrejur începe a lumina. Apeși în mod repetat pe singurul buton de pe mauspad pentru a trece prin toate modurile disponibile de iluminare și te oprești sau revii la cel care ți-a plăcut cel mai mult.

În cazul mausului Genesis Krypton 310, situația stă cu totul altfel. Acesta poate fi personalizat aș spune în detaliu, atât în materie de funcții și comenzi, cât și ca iluminare.

Este disponibil un software pe pagina dedicată produsului de pe site-ul oficial Genesis. Prin intermediul aplicației Genesis Krypton 310 ai la dispoziție numeroase setări, arajante logic și care nu-ți dau bătăi de cap în a le înțelege.

Capturi de ecran din aplicația Genesis Krypton 310 pentru Windows 10:

Ce nu poți face din această aplicație este să sincronizezi iluminarea mausului cu cea a altor accesorii și periferice cu iluminare RGB. Despre mauspadul Genesis Boron 500 M RGB nici nu poate fi discuție, fiindcă acesta nu suportă personalizare.

Mai vreau să spun despre mausul Genesis Krypton 310 că atât în utilizarea normală, cât și în gaming, nu a dat niciodată ”rateu”. Senzorul este de bună calitate, iar ergonomia și forma mausului mi s-au părut optime. La fel pot să spun și despre greutate, care pentru mine este atât cât trebuie. De exemplu, în cazul Canyon Puncher GM-20 greutatea prea mică nu mi s-a părut tocmai potrivită în unele situații.

La Genesis Krypton 310 click-urile sunt fine, dar clare, nu se fac cu zgomot prea mult, iar acela care este se aude ușor înfundat, aș spune eu deloc deranjant. La fel și despre rotița de scroll, care este silențioasă, dar care oferă un feedback corect pentru trepte.

Preț

Maus Genesis Krypton 310128 de lei pe PCGarage.ro

Mauspad Genesis Boron 500 M RGB – 80 de lei pe eMAG.ro

Concluzii

Maus Genesis Krypton 310

Chiar dacă mauspadul Genesis Boron 500 M RGB nu are neapărat ceva cu care să mă atragă, faptul că are un preț cel puțin decent te poate face să-l iei la pachet cu un maus precum Genesis Krypton 310. Asta fiindcă cel din urmă este reușit, iar prețul nu este unul prea optimist. Se putea și mai bine de atât, cu siguranță, dar nici la circa 130 de lei nu este tocmai scump. 

Principalele puncte pro și contra ale mausului Genesis Krypton 310 și ale mauspadului Genesis Boron 500 M RGB:

PRO

 • maus cu construcție de bună calitate, cu o formă și o ergonomie optime;
 • senzorul optic al mausului nu dat nicio eroare pe tot parcursul testului;
 • multiple posibilități de personalizare pentru maus din aplicația dedicată, cu multe setări ce pot fi salvate direct în memoria internă a dispozitivului.

CONTRA

 • mauspadul nu oferă posibilitatea de a personaliza iluminarea și se simte ceva cam ieftin;
 • nu există posibilitatea de a sincroniza iluminarea mausului cu cea a altor accesorii sau periferice cu iluminare RGB.