ASUS Challenge 2022 Diverse

ASUS anunță demararea înscrierilor online în cadrul Concursului de Informatică ASUS Challenge 2022, organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Premiul concursului constă în 30 de sisteme AiO și un laptop ASUS, ce vor ajunge în laboratorul de informatică al liceului de la care provine echipa câștigătoare.

Condițiile de înscriere la ASUS Challenge 2022 sunt destul de simple:

  • fiecare unitate de liceu va fi reprezentată de o echipă de maxim 5 elevi sub conducerea unui profesor îndrumător;
  • fiecare echipă trebuie să aibă la dispoziție un PC desktop, cel puțin un smartphone și o conexiune Internet;
  • cadrul didactic îndrumător va putea efectua înscrierea în mod gratuit pe site-ul www.asuschallenge.ro între 15 și 31 martie 2022.

Pe site-ul mai sus menționat sunt toate informațiile de care oricine are nevoie. De la informații generale și calendarul de desfășurare, până la bibliografie.

Concursul ASUS Challenge 2022 se va desfășura strict în mediul online, prin platformele Kahoot! și Zoom.

Etapa inițială, după înscrierea tuturor echipelor, este cea din 4 aprilie și este una de simulare. În cadrul acesteia echipele vor realiza o rundă de test, pentru acomodarea cu modalitatea de implementare a concursului.

Etapa 1, din 7 aprilie 2022, va decide primele 50% echipe în ordinea desemnată de programul Kahoot!, dar maxim 10 echipe, ce vor ajunge în Finală.

Etapa 2 se va desfășura în data de 12 aprilie 2022. În cadrul acestei etape vor lua parte toate echipele din școlile înscrise, care respectă toate regulile conscursului și care nu s-au calificat în Etapa 1. Se vor califica în Finală primele 50% echipe în ordinea desemnată de programul Kahoot!, dar maxim primele 10 echipe.

Finala va avea loc în data de 4 mai 2022 și va pune față în față maxim 20 de echipe ce s-au calificat în Etapele 1 și 2.

Pe data de 5 mai va fi desemnată echipa câștigătoare. Laboratorul de informatică al liceului echipei câștigătoare va fi dotat cu 30 de sisteme ASUS ExpertCenter E5 AiO 22 (E5202WHAK) și un laptop ASUS ExpertBook Flip (B3402FEA).

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.