Hardware

MediaTek Helio X20 este procesorul de top al companiei chineze, iar primele informații legate de viitoarea generație botezată MediaTek Helio X30 au fost prezentate pe Weibo de către un analist chinez. 

Helio X30 folosește tot o structură de tip deca-core, nucleele ARM Cortex-A53 rulează în operațiunile de bază, iar performanțele sunt livrate de Artemis (fără prea multe detalii la acest capitol). S-ar putea ca MediaTek să meargă pe drumul bătătorit de Qualcomm și Samsung, să creioneze o arhitectură de la zero spre a eficientiza consumul de energie, dar fără a sacrifica performanța oferită de CPU + GPU.

Acceleratorul grafic integrat poartă semnătura PowerVR. Alt aspect interesant: Helio X30 suportă până la 8 GB memorie RAM, iar în AnTuTu ar fi înregistrat 160.000 de puncte, cu 30.000 de puncte peste Qualcomm Snapdragon 820. Oricum în 2017, Helio X30 va fi comparat cu Snapdragon 830 sau ce mai apare la momentul respectiv. Plus că Helio X30 cred că se află într-un stadiu incipient de dezvoltare.

Qualcomm s-a întors spre arhitectura quad-core cu 2 + 2, MediaTek rămâne fidel pe utilizarea mai multor nuclee – 4 + 4 + 2. Din păcate, nu am testat niciun smartphone cu Helio X20 ca să trag concluzii, o scurtă comparație cu Snapdragon 820. Deja observați că vorbim de Helio X30.

Sursa: GSMarena.com

Categorii: hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.