Hardware

Ne apropiem de sfârşitul anului 2021, unul în care categoria flagship a fost monopolizată de Qualcomm cu ale sale procesoare Snapdragon 888 şi Snapdragon 888 Plus.

În topurile lunare AnTuTu s-au evidenţiat doar smartphone-uri cu cele două procesoare la bord, însă 2022 este pe cale de a aduce schimbări la acest capitol. Chiar dacă Snapdragon 898 se anunţă foarte puternic, acesta va avea şi o concurenţă destul de serioasă: Exynos 2200, cel care va avea o grafică dezvoltată în parteneriat cu AMD şi MediaTek Dimensity 2000.

Cel din urmă pare a aduce o premieră de statistică interesantă, urmând a deveni primul procesor mobile din lumea Android ce obţine peste 1 milion de puncte în AnTuTu. Într-un test confirmat din mai multe surse, MediaTek Dimensity 2000 a obţinut un punctaj de 1.002.220 puncte în AnTuTu V9.2.1.

Momentan rezultatul nu a fost confirmat şi de AnTuTu, deci păstrăm o doză de scepticism pe subiect, mai ales că nu ştim dacă testul a fost făcut în condiţii normale sau pe “steroizi”.

Cert este că anul viitor vom avea trei procesoare high-end pentru piaţa telefoanelor inteligente.

Sursa: myfixguide.com