Hardware

Qualcomm a anunţat oficial că evenimentul său anual Qualcomm Tech Summit va avea loc anul acesta în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie.

Toată lumea aşteaptă lansarea procesorului flagship Qualcomm Snapdragon 898, cel care va fi prezent pe mai toate smartphone-urile premium din 2022. Compania americană are obiceiul de a anunţa procesorul în prima zi de summit, astfel că este aproape sigur că pe 30 noiembrie vom avea toate detaliile despre Qualcomm Snapdragon 898.

Interesant este că şi de această dată Xiaomi va avea întâietate la noul procesor, seria de telefoane Xiaomi Mi 12 urmând a fi primele cu Qualcomm Snapdargon 898 la bord. Este al treilea an la rând când se întâmplă acest lucru, teoretic putem vorbi deja de o tradiţie.

Cât despre procesor, din sursele actuale ştim că va fi unul octa-core format din 1 x ARM Cortex-X2 tactat până la 3 GHz + 3 x ARM Cortex-A710 tactate până la 2.5 GHz + 4 x ARM Cortex A-510 tactate până la 1.8 GHz. La nivel de GPU vom avea Adreno 730, iar modemul 5G denumit X65 5G ar putea oferi viteze de download de până la 10 Gbps.

Sursa: gsmarena.com