Hardware

La sfârşitul lunii noiembrie MediaTek a lansat procesorul MediaTek Dimensity 1000, unul ce este compatibil cu tehnologia 5G. Acesta este un procesor destul de puternic, la momentul prezentării oficiale chiar am fost puţin apostrofat că l-am încadrat în categoria mid-range (este adevărat că îl vom vedea în special pe smartphone-uri upper mid-range sau flagship de buget).

Acest MediaTek Dimensity 1000 va fi cel mai puternic procesor al companiei taiwaneze pentru o perioadă, în zona mai accesibile ca preţ urmând a utiliza un alt model: MediaTek Dimensity 800. Acesta va fi lansat comercial în primul trimestru din 2020, urmând ca din primăvară să vedem la lucru şi primele smartphone-uri.

MediaTek a fost destul de zgârcită în oferirea de informaţii, tot ce ştim în acest moment este că MediaTek Dimensity 800 va include modemul 5G MediaTek Helio M70. Acesta suportă conexiuni în benzile sub 6GHz şi poate atinge viteze de 4.7 Gbps în download şi 2.5 Gbps în upload.

Este foarte probabil ca Samsung să utilizeze acest MediaTek Dimensity 800 în modelele mai ieftine din seriile GALAXY M şi GALAXY A. Am putea asista astfel încă din 2020 la telefoane Samsung compatibile 5G cu preţuri de 200 – 300 euro.

Sursa: fonearena.com