Hardware

MediaTek pregătește un procesor ce va fi integrat pe smartphone-uri mid-range ce au veleități de produs premium. Se numește MediaTek Dimensity 8100 și prin China au apărut primele informații neconfirmate oficial.

Am extras câteva informații de la sursă:

➡️ procesor octa-core dezvoltat pe un proces de litografiere TSMC în 5nm, 4 x ARM Cortex-A78 la 2.85 GHz și 4 x ARM Cortex-A55 la 2.0 GHz, accelerator grafic Mali-G510 MC6;

➡️ suport pentru memorie RAM de tip LPDDR5 și stocare de tip UFS 3.1;

➡️ performanțele obținute în GFX Bench 3.0 Manhattan sunt la nivelul Adreno 660 implementat pe Qualcomm Snapdragon 888 / 888+ din 2021.

Noul procesor debutează din martie pe un smartphone Redmi.

MediaTek se află într-o recuperare de formă, iar seria Dimensity stă destul de bine (în testele de specialitate, dar și în utilizarea de zi cu zi). Încetul cu încetul, Qualcomm are un rival de seamă pe segmentul mid-range, că low-cost-ul deja a fost antamat de către compania taiwaneză ( low-cost – telefoane mobile cu preț de sub 200 euro).

Sursa: GSMarena.com

Categorii: hardware

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.