Hardware

MediaTek este unul dintre cei mai apreciaţi producători de procesoare pentru terminale mobile din întreaga lume. Aceştia au dezvoltat mai multe modele cu raport calitate-preţ foarte bun, de aceea le vedem procesoarele pe din ce în ce mai multe smartphone-uri.

Se pare că MediaTek lucrează intens la un nou procesor mid-range denumit MediaTek Helio X12 sau MT6795X. Acesta este urmaşul cunoscutului MediaTek Helio X10, procesor existent pe foarte multe telefoane cu succes: Xiaomi Redmi Note 2 / 3, LeTV Le 1S, Sony Xperia M5 sau Meizu metal.

mediatek

MediaTek Helio X12 va fi un procesor de tip octa-core pe ARM-Cortex A53 tactat la 2.25 GHz, va fi realizat printr-un proces de fabricaţie pe 28 nm, va suporta redare 4K la 30 fps, HDR Video Recording, OpenGL ES 3.2, LTE Cat. 6, cameră foto de până la 21 megapixeli, conectivitate USB 3.1 şi o funcţie de încărcare rapidă a bateriei. Acceleratorul grafic utilizat va fi Power VR G6250 GPU, iar conform primelor informaţii scorul mediu obţinut de acest procesor în AnTuTu este de 55.000 puncte.

Fiind un procesor destinat pieţei mid-range, sunt sigur că îl vom vedea pe foarte multe smartphone-uri de până în 200 dolari. Rămâne de văzut când va lansat oficial şi când vor apărea primele device-uri “motorizate” de MediaTek Helio X12.

Sursa: techtimes.com