Hardware

MediaTek pregătește lansarea unui procesor 10-core. Denumirea comercială urmează a fi MediaTek Helio X20, iar pe o rețea de socializare din China au apărut mai multe detalii legate de acest ansamblu hardware. 

Distribuția celor 10 nuclee de procesare:

– 2 x ARM Cortex-A72 la 2.5 GHz;

– 4 x ARM Cortex-A53 la 2 GHz;

– 4 x ARM Cortex-A53 la 1.4GHz.

Observația apariția primelor nuclee pe ARM Cortex-A72, cel mai nou standard în domeniu (performanțe de 3.5 ori mai mari față de ARM Cortex-A15 și consum de energie mai mic cu 75%). Să vedem dacă ARM Cortex-A72 ajunge a fi capabil să ofere putere de procesare și autonomie, 2 deziderate imposibil de împăcat la momentul actual.

MediaTek-Helio-X20

Pe de altă parte, este clar că procesorul quad-core la 1.4 GHz rulează la sarcinile de zi cu zi efectuate pe smartphone, iar când îl pui la lucru în aplicații și jocuri cu grafică complexă se activează și celelalte 6-core.

MediaTek a inovat și în ce privește tehnologia de conlucrare a celor 10 nuclee, un cluster tri-band ce ar fi superior standardului big.LITTLE. Producția noului chipset este așteptată a porni în a 2-a parte a anului și s-ar putea spre sfârșit de 2015 să prindem și primele telefoane cu MediaTek Helio X20.

Sursa: GizmoChina.com

Categorii: hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.