Helio X20 Hardware

Doar ce au apărut câteva zvonuri cum că Xiaomi, HTC și Lenovo nu vor produce dispozitive ce folosesc chipset-ul MediaTek Helio X20, că avem deja parte de o reacție. Producătorul chinez iese în apărarea procesorului deca-core și afirmă că nu sunt probleme cu supraîncălzirea.

Parcă avem o senzație de deja-vu, nu-i așa? La fel spuneau anul trecut și cei de la Qualcomm despre Snapdragon 810, dar apoi problemele au ieșit la iveală.

MediaTek a publicat pe rețelele de socializare mesaje prin care doresc a-i liniști pe cei îngrijorați de zvonurile apărute ieri. Eu nu știu ce să cred. Dacă au fost numai simple zvonuri despre primul procesor de tip deca-core din lume (2 x Cortex-A72 + 8 x Cortex-A53) vom afla puțin mai târziu.

Totuși mi se pare deosebit de neinspirată una dintre explicațiile MediaTek prin care aceștia încearcă să ne convingă că Helio X20 nu se supraîncălzește. Producătorul spune că peste o anumită temperatură, procesorul renunță în a mai folosi cele două nuclee Cortex-A72 și rămân în lucru doar cele 8 nuclee Cortex-A53. Practic rămâne în sarcină vechiul Helio X10.

Păi și atunci de ce ne mai lăudăm că lansăm primul și singurul (deocamdată) procesor deca-core. Cât timp vor funcționa toate cele zece nuclee? Dacă se supraîncălzesc după numai 5 – 10 minute în sarcini grele, atunci cu ce ne mai ajută un deca-core? Înseamnă că de fapt este suficient un Helio X10?

Rămâne să vedem în zilele ce urmează dacă vom primi mai multe informații și cum vor decurge lucrurile mai departe. Cert este că până nu vom vedea în viața reală cum se comportă MediaTek Helio X20 nu putem face și alte speculații. Deja cred că am făcut destule.

Sursa: GSMarena.com

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.