Tablete

Piaţa tabletelor se află într-o continuă scădere de câteva luni bune, iar dacă până acum nu au apărut “victime” putem spune că am fost norocoşi. Din păcate 2016 se anunţă la fel de sumbru, astfel că unul dintre producătorii puternici existenţi pe această nişă ar putea renunţa la producţia de tablete. Vorbim de Sony şi de posibila dispariţie a seriei Xperia Tablet.

Vestea vine din Japonia, acolo unde un manager de magazin Sony transmite că ultimele materiale promoţionale primite sugerează lipsa unor noi tablete pentru anul în curs. Dacă Sony decide să se retragă din această piaţă nu ar fi o mare surpriză, mai ales că veniturile obţinute din comercializarea de tablete reprezintă sub 5% din totalul veniturilor diviziei Sony Mobile. Orice nou model lansat implică costuri uriaşe, iar din acest punct de vedere există şanse ca acestea să nu fie amortizate datorită vânzărilor foarte slabe.

Sony-Xperia-Z4-Tablet-11

În caz că zvonul se adevereşte vom pierde una dintre cele mai bune serii de tablete fabricate până acum. Personal văd acest insucces ca o consecinţă a lipsei unei strategii clare de promovare pentru gama Xperia Tablet: unităţi de teste pentru site-uri de specialitate aproape inexistente, marketing offline şi online insuficient, lipsa promoţiilor în perioade cruciale pentru vânzări etc, dar şi datorită unei politici de preţ incompatibilă cu realitatea (majoritatea tabletelor Sony ajungeau ca preţ în zona iPad-urilor).

Sursa: xperiablog.net

Categorii: sonytablete
Tag-uri: sonytableta

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.