Hardware

MediaTek a crescut foarte mult în ultimii 2 ani de zile pe baza telefoanelor ieftine și mid-range cu CPU dual-core, quad-core sau octa-core. Am testat zeci de telefoane cu hardware MediaTek și nu am cum să nu remarc creșterea lor în ce privește performanța oferită. MediaTek MT6795 a beneficiat de câteva informații scăpate înainte de anunțul oficial, în mediul online.

Câteva detalii legate de noul CPU al companiei chineze: tehnologie pe 28nm, octa-core la 2.2 GHz / 8 nuclee, senzor pentru camera principală de până la 20 Megapixeli. Procesorul este însoțit de acceleratorul grafic PowerVR G6200 tactat la 700 MHz. De aici și suportul pentru redarea clipurilor în format 4K la 30 fps.

Ar fi însoțit de MediaTek MT663 ce oferă suport pentru 4G / LTE, Wi-Fi în standardele a/b/g/n/ac, bluetooth, GPS, radio FM

Noul procesor MediaTek ar urma să debuteze din decembrie 2014. Cred că va fi integrat pe telefoanele mid-range ce au veleități spre zona premium. Prevăd că prin 2015 voi testa câteva smartphone-uri cu acest nou CPU.

Sursa: AndroidPC.es

Categorii: hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.