Hardware

MediaTek MT8127 este un nou procesor lansat de către compania chineză. MediaTek a dorit să reliefeze faptul că MT8127 este gândit pentru tabletele multimedia.

Noul CPU MediaTek este de tip quad-core, 4 x ARM Cortex-A7 la 1.5 GHz. În ce privește acceleratorul grafic s-a optat pentru Mali-450. Dispune de suport pentru standardul de compresie video denumit H.265, datele sunt comprimate de 2 ori mai bine decât la H.264 (spațiu mai mic ocupat de fișier, aceeași calitate).

Procesorul MediaTek MT8127 ar putea fi implementat pe tablete cu rezoluție a ecranului de până la 1920×1200 pixeli, senzor principal de până la 13 Megapixeli. Pe partea de conectivitate se laudă cu NFC, Miracast wireless display. Tablete cu noul procesor MediaTek urmează a fi lansate în viitorul apropiat.

Sursa: Liliputing.com

Categorii: hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.