Diverse

Au fost mai multe comunicate de presă legate de Cosmote în ultima săptămână și am ales să le structurez mai jos.

1. HTC Desire 310 dual-sim debutează în oferta operatorului telecom, în exclusivitate. 

COSMOTE_HTC_Desire_310_DualSIM

L-am găsit listatîn magazinul online de pe Cosmote.ro. Prețul fără semnarea unui contract pentru HTC Desire 310 dual-sim este de 749 lei, iar cu Cosmote Free XL pe un an de zile coboară la 1 leu.

Câteva detalii legate de HTC Desire 310 dual-sim:

– display de 4.5 inch cu o rezoluţie de 480×854 pixeli

– procesor quad-core MediaTek MT6582M tactat la 1.3 GHz pe ARM Cortex-A7, Mali-400MP2,  512 MB RAM, 4 GB spațiu de stocare și slot pentru micriSD de până la 32 GB;

– Android 4.2.2 Jelly Bean;

– 3G, Wi-Fi b/g/n, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.0, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS, radio FM;

– 5 Megapixeli, autofocus, geo-tagging, touch focus, detecție a feței, cameră frontală de 0.3 Megapixeli;

– baterie de 2000 mAh, 140 gr. și 11.3 mm grosime

2. Noi tarife în roaming din partea Cosmote România. 

De fapt, Cosmote adoptă standardele Uniunii Europene, din iulie 2014. Pentru apelurile inițiate în țările membre ale UE se plătește cu 21% mai puțin, cu 28% scad tarifele pentru apelurile primite și cu 25% coboară costurile generate de un SMS, traficul de date este indexat cu 55% mai ieftin.

0.23 euro pe minut – apelurile inițiate în cadrul țărilor UE;

0.06 euro pe minute – apelurile primite în statele Uniunii Europene;

0.07 euro / SMS – în cele 28 de state ale UE;

0.24 euro / MB trafic de date – în orice stat al Uniunii Europene.

Toate costurile includ TVA. Tarifele se aplică indiferent că vorbim de un abonament sau o cartelă preplătită.

Declarație oficială:

„A călători în străinătate, pentru o vacanță sau pentru o deplasare de afaceri, nu trebuie să mai fie un motiv pentru a-i suna mai puțin pe cei dragi. Experiențele trebuie împărtășite cu prietenii și familia, iar noutățile de afaceri cu partenerii. Cu noile tarife de roaming, clienții COSMOTE vor economisi bani și vor putea să vorbească și să navigheze mai mult pe Internet în timpul călătoriilor în țările Uniunii Europene”, a declarat Oana Cristea, Manager Produse și Dezvoltarea Afacerii România, Romtelecom și COSMOTE România.

3. Romtelecom și Cosmote România se pregătesc să intre în familia Deutsche Telekom și la nivel de branding. 

Logo_T

Din toamnă ar trebui să vedem transformarea Cosmote România în T-Mobile și a Romtelecom în T-Home. Totuși, s-ar putea să avem o supriză și să fie folosite alte elemente de branding.

Ce s-a spus oficial:

Suntem cu adevărat mândri să aducem în România spiritul familiei Deutsche Telekom. Până acum, am mizat pe forţa şi reputația numelor îndrăgite, precum Romtelecom, COSMOTE şi OTE şi aceasta a fost fundaţia pentru evoluţia noastră rapidă şi sănătoasă. Sub amprenta Deutsche Telekom, unul dintre grupurile de top de telecomunicaţii integrate la nivel mondial, suntem şi mai puternici. Am parcurs un traseu extraordinar până acum, iar acesta este începutul unei noi şi palpitante ere”, a declarat Nikolai Beckers, CEO Romtelecom şi COSMOTE România.

4. asiqo este aplicația ce a câștigat Telekom Innovation Contest.

Olaf Lausen, Rtl&Cte and Luka Sucic, hubraum, presenting the winners

asiqo este o aplicație dezvoltată de către Lorand R. Minyo și Mircea Patachi. În esență este o platformă ce permite agențiilor de publicitate să cunoască audiența globală a reclamelor. Se dorește a fi creată o legătură între audiența online și cea offline generată de flyere, reviste, afișe etc.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.