Hardware

MediaTek vine tare din urmă şi în segmentul premium, iar dacă în urmă cu doar câteva zile vorbeam despre procesorul mobile MediaTek Dimensity 9000, unul ce a adus foarte multe premiere în industrie, în cele ce urmează vom detalia un alt procesor de top, unul pentru televizoare de data aceasta – MediaTek Pentonic 2000.

Acest procesor este unul destinat televizoarelor de top, MediaTek Pentonic 2000 fiind primul procesor de 7nm pentru acest segment de piaţă capabil să redea rezoluţii 8K la un maxim de 120Hz. Interesant este că MediaTek Pentonic 2000 va putea face upscalling la 8K de la rezoluţii mai scăzute prin intermediul tehnologiei AI proprietare.

Noul procesor MediaTek este şi primul din lume care beneficiază de suport pentru conţinut VVC (Versatile Video Coding) H.266, iar la capitolul “altele” regăsim suport pentru UFS 3.1, Wi-Fi 6E şi modem-uri 5G.

Teoretic acest MediaTek Pentonic 2000 ne ridică aşteptările pentru viitoarele televizoare premium, unele pe care în primă fază nu prea ni le vom permite noi, “pământenii”.

Sursa: gsmarena.com

Categorii: hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.