Arhiva-OS

Meego nu a avut un succes prea mare, aşa că un nou proiect apare: Tizen OS. El va fi lansat în primul trimestru din 2012 iar dispozitivele care vor folosi această platformă, în a doua jumatate a aceluiaşi an. 

Proiectul va fi condus de Intel şi Samsung în colaborare cu  fundaţia LiMo – un consorţiu format printre altele şi de Panasonic Mobile, NEC Casio, NTT DoCoMo, Samsung, SK Telecom, Telefonica şi Vodafone. Tizen va dezvolta aplicaţii bazate pe HTML5 iar dispozitivele care îl vor folosi sunt telefoanele, tabletele, TV-urile inteligente şi sistemele de entertainment din autovehicule.

MeeGo încurajează deja dezvoltatorii să facă tranziţia pe noul sistem de operare, susţinând că “viitorul aparţine aplicaţiilor bazate pe HTML5”. Intel va include Tizen OS în programul pentru dezvoltatori Intel AppUp. Intel încurajează însă dezvoltarea de aplicaţii şi pentru MeeGo (pentru tabletele care folosesc această platformă) spunând că aplicaţiile pentru MeeGo vor fi compatibile şi cu noul sistem de operare.

Dupa mai multe eşecuri (Maemo şi Moblin), MeeGo speră ca noul proiect să aibă succes. La fel sperăm şi noi. Cu cât mai mare e concurenţa cu atât mai mult vom avea parte de sisteme de operare mai bune şi  pe gustul fiecăruia.

Sursa: thisismynext şi meego

Categorii: arhiva-os
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.